Σύντομα διεθνή

* Τelefonica: Σημαντική αύξηση του μερίσματος που θα παράσχει προς τους μετόχους του το 2010 ανακοίνωσε ο ισπανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος καθώς αναμένει σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας του. Οπως ανακοίνωσε χθες η Τelefonica, το μέρισμα που θα παράσχει το 2010 θα αγγίξει τα 1,40 ευρώ ανά μετοχή, καθώς αναμένει ότι τα κέρδη της θα ακολουθήσουν πολύ καλή πορεία, αγγίζοντας το επίπεδο των 2,10 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για αύξηση μερίσματος 22% σε σύγκριση με εφέτος.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Τelefonica: Σημαντική αύξηση του μερίσματος που θα παράσχει προς τους μετόχους του το 2010 ανακοίνωσε ο ισπανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος καθώς αναμένει σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας του. Οπως ανακοίνωσε χθες η Τelefonica, το μέρισμα που θα παράσχει το 2010 θα αγγίξει τα 1,40 ευρώ ανά μετοχή, καθώς αναμένει ότι τα κέρδη της θα ακολουθήσουν πολύ καλή πορεία, αγγίζοντας το επίπεδο των 2,10 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για αύξηση μερίσματος 22% σε σύγκριση με εφέτος. Στόχος του ομίλου είναι ο ετήσιος κύκλος εργασιών του να ενισχυθεί μεταξύ 1%-4% ως το 2012 και επιπρόσθετα η αύξηση της πελατειακής του βάσης να αγγίξει το 27% στο ίδιο διάστημα.

* General Μotors Co.: Κοντά σε συμφωνία με την κινεζική Sichuan Τengzhong Ηeavy Ιndustrial Μachinery Co. για την πώληση της Ηummer αντί 150 εκατ. δολαρίων φέρεται να βρίσκεται η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σημειωτέον ότι η κινεζική Τengzhong είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την General Μotors για την εξαγορά της Ηummer, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε σε εξέλιξη το σχέδιο αναδιάρθρωσής της το οποίο ακόμη εφαρμόζεται.

* Βank of Αmerica Corp.: Την πώληση απαιτήσεων ονομαστικής αξίας περίπου 800 εκατ. δολαρίων κατά της Lehman Βrothers Ηoldings Ιnc. σε hedge funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σχεδιάζει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Συνολικά 16.000 αιτήσεις αποζημίωσης έχουν υποβληθεί κατά της Lehman από πιστωτές της χρεοκοπημένης τράπεζας, μεταξύ των οποίων και η Βank of Αmerica, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Σημειωτέον ότι η Μorgan Stanley κατάφερε τον περασμένο μήνα να πουλήσει απαίτηση ονομαστικής αξίας 1,3 δισ. δολ. κατά της Lehman σε ομάδα επενδυτών για 38 σεντς στο δολάριο, ενώ η Credit Suisse Group ΑG προσπαθεί να πουλήσει απαιτήσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων.

* Αmerican Αirlines: Αίτηση στις αμερικανικές Αρχές Ανταγωνισμού κατέθεσε πρόσφατα η αμερικανική αεροπορική εταιρεία από κοινού με την Βritish Αirways, οι οποίες ηγούνται της συμμαχίας Οne World, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας διασυνοριακής υπερατλαντικής κοινοπραξίας, δίπλα στις συμμαχίες της Star Αlliance (με 22 μέλη μεταξύ των οποίων θα είναι η Lufthansa, η United Αirlines και η Singapore και τρεις περιφερειακοί αερομεταφορείς) και της Sky Τeam (με εννέα μέλη, μετά των οποίων η Αir France- ΚLΜ και η αμερικανική Delta αλλά και τρεις συνεργαζόμενες) που έχουν ήδη λάβει την έγκριση των Εποπτικών Αρχών. Σημειωτέον ότι η Αmerican Αirlines και η Delta επιχειρούν να εισέλθουν στην ιαπωνική εταιρεία Japan Αirlines, η οποία έχει ισχυρό κομμάτι στην ασιατική αγορά, ώστε να ενισχύσουν τα δικά τους συμμαχικά σχήματα. Προς το παρόν η Αmerican Αirlines επιδιώκει να στηρίξει την εταίρο της, αφού η JΑL ανήκει στη συμμαχία Οne World, και να την εμποδίσει να μεταπηδήσει στην ανταγωνιστική συμμαχία Sky Τeam.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk