Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Ο πρωτεργάτης της συγχώνευσης Αιγάλεω – Ηλυσιακού

Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ | tovima.gr

Ο πρωτεργάτης της συγχώνευσης Αιγάλεω – Ηλυσιακού

Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Δεν θα είναι έκπληξη αν την επομένη των εκλογών ο εισαγγελέας επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος. Τα όσα συμβαίνουν εκεί τις τελευταίες ημέρες προκαλούν ερωτηματικά. Και δεν αναφερόμαστε στην καταστροφή χιλιάδων εγγράφων που είναι στοιβαγμένα στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου, αλλά στην περίφημη απόφαση η οποία ανάβει το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΠΑΕ Αιγάλεω παίζει στη Δ΄ εθνική κατηγορία και είναι ως ανώνυμος εταιρεία υπό εκκαθάριση.

Η συγχώνευση…
Δεν θα είναι έκπληξη αν την επομένη των εκλογών ο εισαγγελέας επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος. Τα όσα συμβαίνουν εκεί τις τελευταίες ημέρες προκαλούν ερωτηματικά. Και δεν αναφερόμαστε στην καταστροφή χιλιάδων εγγράφων που είναι στοιβαγμένα στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου, αλλά στην περίφημη απόφαση η οποία ανάβει το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω.

* * *
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΠΑΕ Αιγάλεω παίζει στη Δ΄ εθνική κατηγορία και είναι ως ανώνυμος εταιρεία υπό εκκαθάριση. Ο Ηλυσιακός είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα που παίζει στη Β΄ Εθνική. Η προσπάθεια συγχώνευσης των δύο ομάδων είχε αρχίσει από καιρό παρά τις διαμαρτυρίες των οπαδών του Ηλυσιακού. Ομως η τελική πράξη του δράματος παίχτηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Ανάπτυξης, που εποπτεύει τις ανώνυμες εταιρείες.

…οι επισκέψεις…
Οι αδελφοί Θωμάς και Βίκτωρας Μητρόπουλος εθεάθησαν δύο τουλάχι στον φορές στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υφυπουργού κ. Γ. Βλάχου (σκίτσο)- τη μία συνομιλώντας με τη διευθύντρια του γραφείου και δραστήρια κυρία Φωτεινή Βρύνα, η οποία έδειχνε στον κ. Β. Μητρόπουλο πού βρίσκεται το γραφείο του γενικού διευθυντή του υπουργείου κ. Μιχ. Χάντσιου .

* * *
Λεπτομέρεια που όμως έχει σημασία, αφού η συνάντηση των αδελφών με τον υπηρεσιακό παράγοντα όχι μόνο απέβη άκαρπη, αλλά οι φωνές του ακούγονταν ως τον διάδρομο. Τουτέστιν ο γαλάζιων φρονημάτων και λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του κ. Χάντσιος αρνήθηκε να εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο ομάδων.

* * *
Και τούτο διότι όχι μόνο η ΠΑΕ Αιγάλεω βρίσκεται υπό εκκαθάριση, αλλά και διότι οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών του Ηλυσιακού δεν συμφωνούν. Αφού η υπόθεση ως «καυτή πατάτα» ή ως σκάνδαλο περιεφέρθη επί ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και όλοι- κυριολεκτικά όλοι – οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες- γαλάζιων φρονημάτων, για να εξηγούμαστε- αρνήθηκαν να συνηγορήσουν με τη συγχώνευση των δύο ομάδων, η υπόθεση επανήλθε στο γραφείο του κ. Βλάχου.

…και η απόφαση
Κατά τις πληροφορίες το σχέδιο συντάχθηκε στο υπουργικό γραφείο και το υπέγραψε ο κ. Βλάχος. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών του Ηλυσιακού ζήτησαν την απόφαση, η οποία όμως δεν τους δόθηκε. Προσέφυγαν στην εισαγγελία και με την εισαγγελική παραγγελία ανά χείρας επισκέφθηκαν ξανά το υπουργείο Ανάπτυξης, και οι υπάλληλοι φυσικά όπως όφειλαν τους έδωσαν την απόφαση.

* * *
Λάβρος ο κ. Βλάχος, μόλις το έμαθε διέταξε αυθωρεί και παραχρήμα τη διενέργεια έκτακτης προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των υπαλλήλων που έπραξαν το… ανοσιούργημα, να δώσουν δηλαδή όπως όφειλαν την απόφαση. Εδωσε λοιπόν εντολή στον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Δ. Σκιαδά να πραγματοποιήσει την προκαταρκτική εξέταση. Νομικός ο ίδιος, αρνήθηκε να το πράξει. Και η προκαταρκτική διενεργείται από τον ίδιο τον υφυπουργό!

* * *
Και να σκεφθεί κανείς πως ο κ. Βλάχος εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής και όχι στη Β΄ Αθηνών…

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk