Τα μάθατε τα νέα;

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την προέλευση των αποβλήτων» δήλωσε ιταλός αξιωματούχος μετά τον εντοπισμό πλοίου με πυρηνικά απόβλητα που βυθίστηκε από τη Μαφία στη Νότια Ιταλία. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πού κατέληξαν. Στη Μεσόγειο. Και δεν μιλάμε για μικρή ποσότητα, από εκείνες στις οποίες έχουμε πλέον πάθει ανοσία, αλλά για 120 γεμάτα βαρέλια. Αντε, σε καλή μεριά! Για να μη νομίζετε όμως ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, σας πληροφορώ πως οι διάφοροι «νονοί» έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής 31 παρόμοια ναυάγια.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την προέλευση των αποβλήτων» δήλωσε ιταλός αξιωματούχος μετά τον εντοπισμό πλοίου με πυρηνικά απόβλητα που βυθίστηκε από τη Μαφία στη Νότια Ιταλία. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πού κατέληξαν.

Στη Μεσόγειο. Και δεν μιλάμε για μικρή ποσότητα, από εκείνες στις οποίες έχουμε πλέον πάθει ανοσία, αλλά για 120 γεμάτα βαρέλια. Αντε, σε καλή μεριά!

Για να μη νομίζετε όμως ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, σας πληροφορώ πως οι διάφοροι «νονοί» έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής 31 παρόμοια ναυάγια. Εσείς, πού είπαμε ότι συνηθίζετε να κολυμπάτε τα καλοκαίρια; Στην ολογάλανη Μεσόγειο; Τσ, τσ, τσ… Εκεί λοιπόν που αντιπαθούσατε τις πισίνες, σας ήρθε μια τρελή όρεξη να αποκτήσετε τη δική σας. Εστω μια μικρούλα, προκάτ, για να δροσίζετε ασφαλώς το καλογυμνασμένο σώμα σας.

Νέα έρευνα όμως επιβεβαιώνει ότι το χλώριο στις πισίνες αυξάνει τις πιθανότητες για ανάπτυξη άσθματος και αλλεργιών στα παιδιά που έχουν προδιάθεση. Μήπως τελικά να κόψετε τα μπάνια και εσείς και τα παιδιά σας, και να ησυχάσετε;

Δεν την περίμενε ο κ. Αρ. Παυλίδης την ψυχρολουσία; Το περίεργο θα ήταν να του τη χάριζαν οι πρώην πολυαγαπημένοι «γαλάζιοι» σύντροφοί του.

Που δεν του τη χάρισαν, γιατί κάποιοι πρέπει να χρεωθούν την κατρακύλα της ΝΔ. Και βγαίνει τώρα ο άμοιρος να εκφράσει την πικρία του για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος λέγοντας: «Οι Δωδεκανήσιοι απαιτούν εξηγήσεις γιατί τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να με κρίνουν και αυτοί, όπως έκαμαν οι συνάδελφοί μου στη Βουλή». Εγώ πάλι γνωρίζω Δωδεκανήσιους που δεν απαιτούν καμία εξήγηση και που θεωρούν πως έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει.

Οσο για εκείνο το ηρωικό «μετέχω ενεργά και σ΄ αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας εκλογική αναμέτρηση», του κ. Παυλίδη, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πώς είναι δυνατόν να μετέχεις ενεργά όταν το κόμμα σου σού έχει κλείσει την πόρτα στα μούτρα, σε έχει αφήσει έξω από τον χορό; Εκτός αν τη διαβάσω αλλιώς τη δήλωση… Ως, ας πούμε, ένα μήνυμα-υπενθύμιση προς εκείνους που τον απέκλεισαν. Σύμφωνα με το οποίο, έχει ακόμη δύναμη, μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ αλλά και κατά της ΝΔ. Και ο νοών νοείτω.

Εδώ που τα λέμε, ο χορτασμένος από πολιτικές δόξες κ. Παυλίδης (κοτζάμ υπουργό τον είχε κάνει ο κ. Κ. Καραμανλής ) δεν θα έπρεπε να μιλάει. Γιατί, αν παραπονείται και αυτός, τι να πουν κάποιες άλλες ατυχήσασες περιπτώσεις οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον πολιτικό στίβο προτού καν ανέβουν επάνω του για να λάμψουν με το μεγαλείο της προσωπικότητάς τους; Αναφέρομαι στην κυρία Βάνα Μπάρμπα, απόλυτη σταρ των βιντεοταινιών, την υποψηφιότητα της οποίας με το ΠαΣοΚ μπλοκάρισαν ορισμένοι σκληρόκαρδοι «πράσινοι» σχεδόν προτού ανακοινωθεί. Και έμεινε με την όρεξη το πάλαι ποτέ σεξ σύμπολ, που όμως, εκτός από σεξ σύμπολ, είναι και μια γυναίκα σκεπτόμενη. Βγήκε λοιπόν η σκεπτόμενη Βάνα στην τηλεόραση και άρχισε να αναρωτιέται θαυμάζοντας τον εαυτό της στο μόνιτορ: «Γιατί ξαφνικά κατέβηκε στις εκλογές η Βάνα Μπάρμπα; Ως τι; Είχαν δίκιο αυτοί που τελικά δεν την άφησαν. Που με τον τρόπο τους τής είπαν “γιατί, ρε γαμώ το, να μπεις στη Βουλή;”. Το όνειρό μου ήταν τελικά να γίνω βουλευτής;

Οχι, όχι! Το όνειρό μου ήταν να προσφέρω». Ευτυχώς ξύπνησε- δηλαδή την ξύπνησανγρήγορα.

Ενώ ο κ. Σ. Τσιτουρίδης μετά το «κόψιμό» του από τους συνδυασμούς της ΝΔ εξακολουθεί να ζει έναν εφιάλτη και στον ύπνο του και στον ξύπνιο του. Ο πρώην υπουργός βαδίζει και παραμιλά. «Δεν θα σιωπήσω» λέει, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και άθλια πολιτική απόφαση» και καταγγέλλοντας: «Οι εκλεκτοί της διαπλοκής κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου». Επρεπε να μην τον συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια για να το πάρει είδηση; Πολλά τα παράπονα. Πολλές και οι διαφωνίες με τις αποφάσεις και οι δυσαρέσκειες από τις επιλογές του κ. Καραμανλή. Ευτυχώς που υπάρχει και ο αιώνιος θαυμαστής του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο οποίος εξακολουθεί να τον υποστηρίζει με πάθος.

«Την ώρα της μάχης σεβόμαστε τις αποφάσεις του προέδρου» δήλωσε με νόημα τις προάλλες, και συμπλήρωσε: «Ο,τι έχουμε να πούμε, καλό είναι να το πούμε μετά τις εκλογές. Θετικό ή αρνητικό. Εγώ έμαθα στη ζωή μου να μιλάω όταν έχω την καρέκλα». Και κολλημένος όπως είναι στην καρέκλα (της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης) εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει σταματήσει να μιλάει.

Μια άλλη καρέκλα, εκείνη όπου θα καθόταν για το καθιερωμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, απασχολεί τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ζητεί ισοτιμία κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή ότι η κοινή τηλεοπτική συνέντευξη (γιατί, κακά τα ψέματα, συνέντευξη: αυτό είναι το ντιμπέιτ της ελληνικής τηλεόρασης) των κκ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου γίνεται με στόχο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στα δύο αυτά κόμματα. Δεν έχει καταλάβει ότι με τέτοιου είδους χλιαρές «αναμετρήσεις» το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων στρέφεται οπουδήποτε εκτός από τα κόμματα και τους πολιτικούς;

Το έχει καταλάβει. Γι΄ αυτό και δήλωσε ότι το δικό της κόμμα νιώθει ως έναν βαθμό «συνένοχο» για τις προηγούμενες τηλεαναμετρήσεις. Γι΄ αυτό και ζητάει την ανανέωση του θεσμού. Ουσιαστική ανανέωση ή ένα «έβαλε ο Μανωλιός το βρακί του αλλιώς» που θα ωφελήσει (και) τους «κόκκινους»;

Το ντιμπέιτ φάνηκε να απασχολεί ιδιαίτερα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αφού καυτηρίασε την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη Διακομματική αναρωτήθηκε αν υπάρχει διάθεση για διάλογο ή αν όλο το πανηγύρι γίνεται για να παρακολουθήσουμε τους παράλληλους μονολόγους εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων. Ενώ, αν παρακολουθήσουμε τους μονολόγους των εκπροσώπων των πέντε-έξι μεγαλύτερων κομμάτων, δεν έχει αντίρρηση.

Τα καλά και συμφέροντα…

Κύριε διευθυντά

Αν ορισμένοι με αφορμή τις εκλογές εκδηλώθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος… παραεκδηλώθηκε. Η δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «στην ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου το περασμένο Σάββατο δεν υπήρξε ούτε μία πρόταση για την πόλη μας, τη στάση αυτή την αφήνω στην κρίση του λαού της Θεσσαλονίκης» είναι χαρακτηριστική μεν της πολιτικής του τοποθέτησης, υπερβαίνει όμως του αξιώματός του.

Γιατί, υποθέτω, ο δήμαρχος εξελέγη για να εκπροσωπήσει «τον λαό της Θεσσαλονίκης» και όχι για να τον ποδηγετήσει.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk