Τι έλεγε ο σοφός

Με αφορμή όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ΠαΣοΚ θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που μου τη διηγούνταν όταν ήμουν μικρός. Κάποτε χάρισαν σε ένα νεαρό παιδί ένα υπέροχο λευκό άλογο. Οι χωριανοί όλοι εντυπωσιάστηκαν από το δώρο και έτρεξαν στον σοφό. – Αχ, του είπαν. Τι τυχερό είναι αυτό το παιδί. Του χάρισαν ένα τόσο όμορφο άλογο. – Θα δούμε, απάντησε ο σοφός. Περνάει λίγος καιρός, το παιδί πέφτει από το άλογο και σπάει το πόδι του. Το χωριό αναστατώθηκε. …

Με αφορμή όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ΠαΣοΚ θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που μου τη διηγούνταν όταν ήμουν μικρός.

Κάποτε χάρισαν σε ένα νεαρό παιδί ένα υπέροχο λευκό άλογο. Οι χωριανοί όλοι εντυπωσιάστηκαν από το δώρο και έτρεξαν στον σοφό.

– Αχ, του είπαν. Τι τυχερό είναι αυτό το παιδί. Του χάρισαν ένα τόσο όμορφο άλογο.

– Θα δούμε, απάντησε ο σοφός.

Περνάει λίγος καιρός, το παιδί πέφτει από το άλογο και σπάει το πόδι του. Το χωριό αναστατώθηκε. Οι χωριανοί έτρεξαν και πάλι στον σοφό να μεταφέρουν τα νέα:

– Αχ, του είπαν. Τι άτυχο είναι αυτό το παιδί. Επεσε από το όμορφο άλογό του και έσπασε το πόδι του.

– Θα δούμε, απάντησε ο σοφός.

Πέρασε ακόμη λίγος καιρός και κηρύχθηκε πόλεμος. Ολοι οι νέοι έφυγαν για τα σύνορα να πολεμήσουν, εκτός από τον νεαρό με το άλογο που είχε σπάσει το πόδι του και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Οι χωριανοί έτρεξαν και πάλι στον σοφό.

– Αχ, του είπαν αυτή τη φορά. Τι τυχερό ήταν τελικά το παιδί. Επεσε από το άλογο και έσπασε το πόδι του αλλά έτσι δεν πήγε στον πόλεμο όπου θα μπορούσε να σκοτωθεί.

Και ξέρετε τι τους απάντησε ο σοφός;

– Θα δούμε! Ολοι ελπίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει αυτό το Σαββατοκύριακο ένα αξιόπιστο και συνεκτικό κυβερνητικό πρόγραμμα διότι έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και η χώρα χρειάζεται μια καλή κυβέρνηση.

Μόνο που η πολιτική είναι μια μακρά διαδικασία και η διακυβέρνηση μια δύσκολη και επίπονη υπόθεση με πολλές ανατροπές, η οποία διαρκεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και κρίνεται βασικά στο τέλος.

O Παπανδρέου θα μπορούσε ενδεχομένως να διδαχθεί από την αποτυχία του Καραμανλή. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός κέρδισε δύο εκλογές αλλά ο απολογισμός της διακυβέρνησής του είναι ισχνότερος και από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω να διδαχθεί από τον Καραμανλή διότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν το βλέπω εύκολο να ρωτήσει τον Σημίτη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk