Τα μάθατε τα νέα;

Ψηφίστε με για να εξακολουθήσετε να περνάτε δύσκολα. Αυτό είπε πάνω-κάτω ο κ. Κ. Καραμανλής. Ποιο γκάλοπ του αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων είναι τόσο μαζοχιστές (και κάτι παραπάνω) ώστε να τολμήσουν κάτι τέτοιο; Δηλαδή να τον επανεκλέξουν ματαιώνοντας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο (έστω λίγο, μια σταλίτσα καλύτερο) αύριο; Εκτός αν ο κ. Καραμανλής έχει το κουράγιο να ζητεί την επανεκλογή του επειδή δεν θυμάται ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δική του πολιτική.

Ψηφίστε με για να εξακολουθήσετε να περνάτε δύσκολα. Αυτό είπε πάνω-κάτω ο κ. Κ.

Καραμανλής. Ποιο γκάλοπ του αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων είναι τόσο μαζοχιστές (και κάτι παραπάνω) ώστε να τολμήσουν κάτι τέτοιο; Δηλαδή να τον επανεκλέξουν ματαιώνοντας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο (έστω λίγο, μια σταλίτσα καλύτερο) αύριο; Εκτός αν ο κ. Καραμανλής έχει το κουράγιο να ζητεί την επανεκλογή του επειδή δεν θυμάται ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δική του πολιτική.

Αν πράγματι δεν θυμάται, του έχω καλά νέα: Η επιστήμη έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Αλτσχάιμερ. Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες εντόπισαν τρία γονίδια, τα οποία φαίνεται ότι σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση της νόσου. Πρόκειται για εξέλιξη που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί τη σημαντικότερη γενετική ανακάλυψη γύρω από την ασθένεια εδώ και 15 χρόνια! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

Οτι αν βρεθεί τρόπος απενεργοποίησης της δράσης αυτών των γονιδίων στον εγκέφαλο είναι πιθανόν ο κ. Καραμανλής να συνειδητοποιήσει πράγματα σχετικά με την προσφορά του στον τόπο που δεν θα τα πιστεύει. Γιατί ήταν πράγματι δύσκολο να φέρει τη χώρα σε αυτή την απίστευτη κατάσταση!

Και ενώ ο κ. Καραμανλής οραματίζεται την επανεκλογή του, ο ορκισμένος εχθρός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης οραματίζεται τη δική του ανέλιξη και προσεγγίζει όσους μπορούν να την υποβοηθήσουν. «Με τον κ. Καρατζαφέρη μας συνδέουν κοινοί αγώνες» δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, σπεύδοντας να συμπληρώσει: «Συμφωνώ σε πολλά μαζί του, διαφωνώ σε κάποια άλλα…».

Φοβούμενος μην τον παρεξηγήσουμε; «Ομως ο κ. Καρατζαφέρης δεν λιβανίζει και δεν κρύβεται» συνέχισε (κυρίως το δεύτερο!) και απευθυνόμενος προς τον καλεσμένο του τον πληροφόρησεσυμβούλεψε: «Αγωνίζομαι και στηρίζω τον κ. Καραμανλή, μπαίνω πρώτος στη μάχη, αλλά, κύριε πρόεδρε, τούτη την ώρα πρέπει να αφήσουμε όλοι τα πάθη μας, να βγούμε μπροστά και να αγωνιστούμε για μια νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη». Εχει καταλάβει ότι ο κ. Καρατζαφέρης ανήκει σε άλλη παράταξη από εκείνη στην οποία αναφερόταν ο ίδιος;

Αυτό προσπάθησε να του θυμίσει ο κ. Καρατζαφέρης, παίρνοντας το πιο γοητευτικό χαμόγελό του και λέγοντας: «Ο ΛΑΟΣ κι εγώ θέλουμε ανθρώπινη σχέση, θέλουμε χειραψία, χαμόγελο.

Δεν θα απευθύναμε υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Λυπάμαι που ο κύριος Πρωθυπουργός εξετράπη εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμού». Ενώ το δικό του στόμα όποτε αναφέρεται στον κ. Καραμανλή στάζει μέλι!

Ας θυμίσουμε όμως στον κύριο πρόεδρο και σε όλους τους άλλους προέδρους αυτής της χώρας τι γράφει ο Γιώργος Σεφέρης στο ποίημά του «Θεατρίνοι, Μ.Α.» και ο νοών νοείτω: «Στήνουμε θέατρα και τα χαλνούμε/ όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε/ στήνουμε θέατρα και σκηνικά, / όμως η μοίρα μας πάντα νικά/ και τα σαρώνει και μας σαρώνει/ και τους θεατρίνους και το θεατρώνη/ υποβολέα και μουσικούς/ στους πέντε ανέμους τους βιαστικούς».

Ωρα για κουίζ: Ποιοι είναι οι καλύτεροι του Κοινοβουλίου; Την απάντηση δίνει και πάλι ο κ. Καρατζαφέρης (ο οποίος, όσο πιο χαμηλά κατρακυλάει η ΝΔ τόσο πιο κεφάτος και πρόθυμος για δηλώσεις εμφανίζεται) λέγοντας: «Είμαστε το καλύτερο κόμμα στη Βουλή και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λέει το περιοδικό της Βουλής. Είμαστε εκείνοι που στα δύσκολα συνεισφέραμε ψηφίζοντας σειρά νομοσχεδίων. Είμαστε το κόμμα που έσπασε μια παράδοση ενός αιώνα και ψήφισε τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Δ. Σιούφα. Αν δεν ψηφίζαμε εμείς, δεν θα έβγαινε. Είναι μια πολιτική που δεν την καταλαβαίνουν τα ρετιρέ, αλλά την καταλαβαίνουν τα ισόγεια, όπως ο Παναγιώτης ο Ψωμιάδης κι εγώ». Μόνο να προσέχουν να μη βάλουν νερά τώρα που αρχίζουν οι βροχές. Γιατί αν οι ναυαρχίδες καταποντίζονται, τα υπόγεια πλημμυρίζουν… (Παρεμπιπτόντως, ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε για τη χάρη που του έκαναν;)

Μπορεί να είναι πολιτικός, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι άνθρωπος ο κ. Καρατζαφέρης.

Για αυτό και αφού έσυρε τα εξ αμάξης στους «γαλάζιους» δήλωσε: «Εχω την αίσθηση ότι ο κ. Καραμανλής έχει δρομολογήσει την απόδραση από τα πολιτικά πράγματα. Οποιος ξέρει και διαβάζει το καταλαβαίνει αυτό.

Μπαΐλντισε, κουράστηκε… Είναι ανθρώπινο αυτό». Αν εκείνη τη στιγμή σκούπισε ένα ελαφρώς γαλάζιο, φευγαλέο δάκρυ συγκίνησης; Δεν μου μετέφεραν κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, με απόφαση του κ. Καραμανλή, ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Κουμουτσάκος ορίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος. Ξέρετε, αυτού του κόμματος που έχει απομείνει από την κραταιά κάποτε ΝΔ. Το οποίο κόμμα αποχαιρετάει συγκινημένο ένα ιστορικό στέλεχός του: την απόφασή της να μην είναι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές ανακοίνωσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα. Σύμφωνα με την ίδια, θα απέχει (και) για να συμβάλει στην ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. (Αλλιώς, για να αποχωρήσει αξιοπρεπώς πριν από την πανωλεθρία…)

Από την πλευρά τού ΠαΣοΚ πάλι δεν θα είναι υποψήφιοι (μέχρι στιγμής) οι κκ. Ν. Χριστοδουλάκης και Αλ. Παπαδόπουλος. Και το «παιχνίδι» συνεχίζεται, άλλες φορές με εκπλήξεις, άλλες φορές μοιάζοντας με επανάληψη σίριαλ που έχουμε ξαναδεί… «Ψηφίστε εκείνον που υπόσχεται λιγότερα, μετά τις εκλογές θα είστε λιγότερο απογοητευμένοι» συμβούλευε κάποτε τους Αμερικανούς ο τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος του Ρούζβελτ, Μπέρναρντ Μπαρούχ. (Μη χαίρεστε, λιγότερα είπαμε, κύριε Καραμανλή, όχι το απόλυτο τίποτε…) Μιας και αναφερθήκαμε στους Αμερικανούς, σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ η φωτογραφία ενός αιμόφυρτου πεζοναύτη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο Αφγανιστάν από ρουκέτα ενόπλων Ταλιμπάν. «Το πρακτορείο Αssociated Ρress δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιεύσει αυτή τη φωτογραφία» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Επειδή η αλήθεια δεν συμφέρει, ειδικά όταν χτίζεις την αυτοκρατορία σου πάνω στα ψέματα…

Κύριε διευθυντά

«Πέρυσι ψόφησε, φέτος βρώμησε». Αναφέρομαι στην απόφαση του κ. Αλ.

Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Η ανακοίνωση καθόλου δεν με παραξένεψε, καθώς τους τελευταίους μήνες όλα έδειχναν ότι το στομάχι του δεν αντέχει πλέον τον ΣΥΝ- ή τον πρόεδρό του. Γιατί όμως τόσο καιρό «μπαινόβγαινε» στο παιχνίδι; Επειδή δεν είχε αξιολογήσει σωστά τα συμπτώματα ώστε να εφαρμόσει άμεση θεραπεία ή επειδή ήλπιζε ότι ως τις εκλογές του 2011 η Παναγία της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Τήνου, θα είχε κάνει το θαύμα της και θα είχε «αναστήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ; Και εγώ που νόμιζα ότι οι αριστεροί δεν πιστεύουν στα θαύματα…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk