* Αlter: Με την υπ΄ αριθμόν 5498/2009 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση (Αlter) ακυρώθηκε η με αριθμό 571/2003 απόφαση επιβολής προστίμου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) ΦΑΕΕ Αθηνών ύψους 6.927.659 ευρώ.

* Αλλαγές στον ΣΜΕ: Ο κ. Σ. Μπαλτζής, διευθυντής Ελλάδος του Τιτάνα, εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αντικαθιστώντας τον κ. Ευ. Βιδάλη. Νέος αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Θ.Ανδρουλάκης, ενώ τη θέση του γενικού γραμματέα κατέλαβε ο κ. Μάνθος Κωνσταντινίδης. Ταμίας παραμένει ο κ. Π. Βετούλας και αναπληρωτής ταμίας ο κ. Ελ. Φαίδρος. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν οι κκ. Ν. Δημαρέλης, Θ. Ζαμπετάκης, Β. Λάμπος, Κ. Σάλτας, Χρ. Ποσειδών, Μ. Στεφανάκης και Π. Τάτσης.

* Dionic: Σε συνεργασία με την εταιρεία Crayola που δραστηριοποιείται στην κατηγορία των προϊόντων που εκπαιδεύουν και διασκεδάζουν τα παιδιά (art and crafts) προχώρησε ο όμιλος, συγκεκριμένα το Βusiness Unit Τoys and Stationery, και για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η Crayola δημιουργήθηκε το 1885 στις ΗΠΑ και από το 1984 είναι θυγατρική της Ηallmark Cards.

* West Ρlaza: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 15 Μαΐου το νέο εμπορικό κέντρο στον Ασπρόπυργο, το πρώτο των δυτικών προαστίων. Η επένδυση, η οποία αναπτύχθηκε σε μια επιφάνεια 23.500 τ.μ., ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε από την LC Development, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα έχει μισθώματα ύψους 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου ανέφερε ότι σκοπεύει να το επεκτείνει σε όμορη έκταση 6.000 τ.μ., στην οποία θα δημιουργήσει κινηματογράφους, το πρώτο οργανωμένο παγοδρόμιο της Αττικής και μια κλειστή πισίνα. Αυτή η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 5 εκατ. ευρώ.

* Siemens: Τον τομέα Βιομηχανικών Λύσεων της εταιρείας επέλεξε η κυπριακή τσιμεντοβιομηχανία Vassiliko Cement Works Ρublic Company Ltd.,

σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του συνολικού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμού για την ανέγερση μιας νέας γραμμής παραγωγής κλίνκερ και ενός νέου μύλου τσιμέντου στο εργοστάσιο του Βασιλικού. Η αξία του έργου ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα παραγωγής θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2011. Η Vassiliko Cement Works Ρublic Company Limited (VCW), που ιδρύθηκε το 1963, είναι ο μοναδικός παραγωγός τσιμέντου στην Κύπρο μετά τη συγχώνευσή της με την Cyprus Cement Company (CCC) το 2007.