Σύντομα διεθνή

* Τime Warner: Το ποσόν των 241,5 εκατ. δολαρίων σκοπεύει να επενδύσει η αμερικανική επιχείρηση, η μεγαλύτερη στον κόσμο, στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε ευρωπαϊκή εταιρεία media, με στόχο να αναπτύξει νέα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη. Η Τime Warner θα αγοράσει μερίδιο στη Central Εuropean Μedia Εnterprises Ltd. (CΕΜΕ), η οποία διαθέτει τηλεοπτικά δίκτυα σε επτά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που συνολικά έχουν πληθυσμό περίπου 97 εκατομμύρια. Τα παραρτήματα της CΕΜΕ βρίσκονται σε Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ουκρανία.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Τime Warner: Το ποσόν των 241,5 εκατ. δολαρίων σκοπεύει να επενδύσει η αμερικανική επιχείρηση, η μεγαλύτερη στον κόσμο, στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε ευρωπαϊκή εταιρεία media, με στόχο να αναπτύξει νέα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη. Η Τime Warner θα αγοράσει μερίδιο στη Central Εuropean Μedia Εnterprises Ltd. (CΕΜΕ), η οποία διαθέτει τηλεοπτικά δίκτυα σε επτά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που συνολικά έχουν πληθυσμό περίπου 97 εκατομμύρια. Τα παραρτήματα της CΕΜΕ βρίσκονται σε Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ουκρανία. Σε ξεχωριστή συμφωνία, η Warner Βros. που ανήκει στην Τime Warner και η CΕΜΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν σε νέα θεματικά τηλεοπτικά κανάλια που θα δραστηριοποιούνται στα υπάρχοντα εδάφη της CΕΜΕ.

* Groupama: Στα 342 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του μεγάλου ευρωπαϊκού ασφαλιστικού ομίλου για το 2008, καταγράφοντας πτώση 57,9%, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 10,8%, στα 13,44 δισ. ευρώ. Παρά την πτώση της κερδοφορίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη των εργασιών ήταν έντονη, όπως αναφέρει η διοίκηση της Groupama, με αύξηση εσόδων κατά 6,4% στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, 16,2% στις ασφαλίσεις γενικών κλάδων και 3,4% στις χρηματοοικονομικές και τραπεζικές δραστηριότητες. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διεθνώς διαμορφώθηκε στα 3,93 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 39,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (6,4% με απολύτως συγκρίσιμα δεδομένα ενοποίησης). Η παραγωγή ασφαλειών ζωής και υγείας σημείωσε αύξηση που άγγιξε το 8%. Η παραγωγή ασφαλειών γενικών κλάδων αυξήθηκε κατά 5,8%.

* Vodafone-Τelefonica: Τη χρήση κοινών δικτύων σε Βρετανία, Γερμανία, Ιρλανδία και Ισπανία ανακοίνωσαν οι δύο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, προκειμένου να υπάρξει σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Ηδη η Vodafone και η Τelefonica «μοιράζονται» δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ισπανία, αλλά λόγω της έντονης κρίσης αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συμφωνία τους στο σύνολο της ισπανικής επικράτειας καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

* Suncor Εnergy: Στην εξαγορά της πετρελαϊκής Ρetro-Canada αντί 16,9 δισ. δολαρίων Καναδά (13,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) προχωρεί η εταιρεία, η οποία έτσι δημιουργεί τον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο της χώρας. Η εξαγορά πραγματοποιείται με premium 25% σε σύγκριση με τη μέση τιμή της μετοχής της Ρetro-Canada τον τελευταίο μήνα, ενώ οι μέτοχοί της θα λάβουν 1,28 μετοχή της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί για κάθε παλαιά και για τους μετόχους της Suncor η ανταλλαγή θα είναι 1 προς 1.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk