Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Ιστορίες… συνδικαλιστικής τρέλας διηγούνταν χθες σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο εμπορικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας κ. Δ.Γεωργόπουλος , με αφορμή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της για να καλύψει η τράπεζα τα ελλείμματα του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης που έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ο τελευταίος που πρόλαβε και πήρε εφάπαξ από το Ταμείο, ύψους 130.000 ευρώ, προτού τελειώσουν τα χρήματα, ήταν ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Φ.Ταυρής , ο οποίος σήμερα φωνάζει για την αποκατάστασή του με χρήματα της Γενικής.

Τραγέλαφος
Ιστορίες… συνδικαλιστικής τρέλας διηγούνταν χθες σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο εμπορικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας κ. Δ.Γεωργόπουλος , με αφορμή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της για να καλύψει η τράπεζα τα ελλείμματα του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης που έχει καταρρεύσει.

* * *
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ο τελευταίος που πρόλαβε και πήρε εφάπαξ από το Ταμείο, ύψους 130.000 ευρώ, προτού τελειώσουν τα χρήματα, ήταν ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Φ.Ταυρής , ο οποίος σήμερα φωνάζει για την αποκατάστασή του με χρήματα της Γενικής.

* * *
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Οι άνθρωποι της Γενικής υποστηρίζουν ότι μόλις ο συνδικαλιστής πήρε αυτά τα χρήματα, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, στο οποίο προεδρεύει, έλαβε απόφαση με την οποία απαγόρευε τη χορήγηση εφάπαξ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη λήψη κύριας σύνταξης. Οποιος πρόλαβε, πρόλαβε δηλαδή.

Βραβείο
Ιδιαίτερη ημέρα ήταν η Τρίτη 3 Μαρτίου για την εικονιζόμενη στο σκίτσο κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Τιμήθηκε με τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας από τον πρεσβευτή της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό .

* * *
Θεωρείται μία από τις σπάνιες διακρίσεις του γαλλικού κράτους που απονέμονται σε μη γάλλους πολίτες. Η σχετική εκδήλωση έγινε στην πρεσβευτική κατοικία. Η απόφαση για τη βράβευση ελήφθη μάλιστα με προεδρικό διάταγμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί , για την πολύμορφη σταδιοδρομία της στην Ελλάδα και στη Γαλλία, που την οδήγησε στις υψηλότερες θέσεις των εμπορικών οργανισμών και συλλόγων εξαγωγέων.

* * *
Εδώ και αρκετά χρόνια η κυρία Σακελλαρίδη, εκτός των άλλων, είναι πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων ενώ συμμετέχει σε γαλλικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς.

Πωλητήριο
Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση έχει βάλει η ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πρόκειται για έκταση 11,5 στρεμμάτων και στεγασμένη επιφάνεια περίπου 4.000 τ.μ. Το τίμημα που ζητούν οι Γάλλοι της μητρικής Lafarge ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.

Ιλαροτραγωδία!
Οπως διαβάσαμε σε σχετική ανακοίνωση, «η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών απασχόλησαν το Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας χθες στις Βρυξέλλες», όπου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο υφυπουργού. * * *
Το Συμβούλιο μίλησε για τους καταναλωτές: ενισχυμένα συμβατικά δικαιώματα, καλύτερη ποιότητα, καλύτερη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Ολα καλά, αλλά χρήματα πού θα βρουν οι καταναλωτές τώρα, το σκέφτηκε κανείς;

* * *
Επίσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε το Συμβούλιο για μείωση των διοικητικών βαρών, χρήση ηλεκτρονικών διαδικασιών και απλούστερους κανόνες για τη συμμετοχή σε κρατικές προμήθειες. Εδώ κλείνουν σωρηδόν οι μικρομεσαίοι και αυτοί τούς λένε για κρατικές προμήθειες.

* * *
Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε, όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι. Ιλαροτραγωδία!

Παράδειγμα
Για να αντεπεξέλθει καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες των ημερών, η διοίκηση της Αλφα Γκρίσιν σχεδιάζει να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 18%20% το 2009. Στο πλαίσιο αυτό, πρόταση της διοίκησης στη γενική συνέλευση της εταιρείας θα είναι η μείωση κατά 17% των αμοιβών του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk