Τα μάθατε τα νέα;

Η κολοκυθιά είναι κοριτσίστικο παιχνίδι- σωστότερα, ήταν. Λέω ότι ήταν, διότι δεν φαντάζομαι να παίζεται από τα σημερινά κορίτσια. Κρίνοντας από όσα βλέπω, σήμερα παίζεται από υπουργούς στην Εξεταστική. Και επειδή η κολοκυθιά είναι περίπλοκο παιχνίδι, συνοψίζω τις ως τώρα κινήσεις: Τσιτουρίδης δείχνει Μαγγίνα και Κοντό. Τον Κοντό δείχνει και ο Κιλτίδης. Ο Κοντός όμως δείχνει Δούκα και Μπασιάκο. Οπότε ο Μπασιάκος δείχνει και αυτός Δούκα, αλλά και λίγο (μια ιδέα) τον Ρουσόπουλο.

Η κολοκυθιά είναι κοριτσίστικο παιχνίδι- σωστότερα, ήταν. Λέω ότι ήταν, διότι δεν φαντάζομαι να παίζεται από τα σημερινά κορίτσια. Κρίνοντας από όσα βλέπω, σήμερα παίζεται από υπουργούς στην Εξεταστική. Και επειδή η κολοκυθιά είναι περίπλοκο παιχνίδι, συνοψίζω τις ως τώρα κινήσεις:

Τσιτουρίδης δείχνει Μαγγίνα και Κοντό. Τον Κοντό δείχνει και ο Κιλτίδης. Ο Κοντός όμως δείχνει Δούκα και Μπασιάκο. Οπότε ο Μπασιάκος δείχνει και αυτός Δούκα, αλλά και λίγο (μια ιδέα) τον Ρουσόπουλο. Τον Μπασιάκο δείχνει και ο Βουλγαράκης, έρχεται όμως ο Λιάπης (εκτός διαδικασίας) και δείχνει Βουλγαράκη. Τέλος, έρχεται ο Δούκας και δείχνει τις δημόσιες υπηρεσίες που τον άφησαν απροστάτευτο, ενώ ο Ρουσόπουλος αρνείται να παίξει και δεν δείχνει κανέναν.

Τι σημαίνει αυτό το γελοίο παιχνίδι; Οτι προκειμένου ο καθένας τους να καλύψει ενδεχόμενες ευθύνες του στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, προτιμούν όλοι μαζί να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν ξέρει τι της γίνεται. Επομένως, τι νόημα έχει να συζητούμε για πολιτική ευθύνη; Η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ανευθυνότητα. Ακόμη μία φορά, ο Πρωθυπουργός προσπαθώντας να αποφύγει το κακό, προκαλεί στον εαυτό του το χειρότερο. Να ευχηθώ και εις ανώτερα;

Αν ευσταθεί η πληροφορία ότι το αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών των εταιρειών Rassadel και Μadeus διατυπώθηκε προφορικώς προς τις αρμόδιες κυπριακές αρχές, θα πρόκειται για κάτι εξοργιστικό με την πλήρη έννοια του όρου.

Πάω στοίχημα ότι αν γινόταν μια σοβαρή δημοσκόπηση με το υποθετικό ερώτημα: «Είναι λογικό οι Αρχές μιας χώρας να αποδέχονται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με την απλή υποβολή προφορικού αιτήματος;», το ποσοστό εκείνων που θα απαντούσαν «ναι» θα ταυτιζόταν με το ποσοστό όσων απαλλάσσονται των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κάθε χρόνο, λόγω « οριακής νοημοσύνης », όπως τη λένε στη στρατολογική διάλεκτο.

Κάποιοι- υποψιάζομαι, πολλοί περισσότεροι από ό,τι φανταζόμαστε- μας δουλεύουν.

Εντάξει, αυτό είναι γνωστό. Οχι όμως και έτσι! Ενα από τα παραπειστικά επιχειρήματα στα οποία καταφεύγουν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης όποτε στριμώχνονται για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είναι και το εξής: Μα είμαστε σοβαροί να ασχολούμεθα με το Βατοπαίδιο, ενώ ο κόσμος χάνεται;

Ναι, δεν είμαστε σοβαροί. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτοί είμαστε! Θα έπρεπε, δηλαδή, να επιτρέψουμε σε μια παρέα καλογέρων να αρπάξουν ανενόχλητοι όσα οικόπεδα του Δημοσίου τους αρέσουν, εκμεταλλευόμενοι την ανεπάρκεια (στην καλύτερη των περιπτώσεων) της κυβέρνησης; Μια τέτοια στάση θα ήταν πολιτικός σουσουδισμός και τίποτε περισσότερο…

Ποιος είδε τη Φωτεινή και δεν την φοβήθηκε; Ο Πάκης!..

Εν εξάλλω η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, χθες στη Βουλή, περιέλαβε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή τη χαριστική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου του, βάσει της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι οι διατελέσαντες βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι ή διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΔΕΚΟ, επιστρέφουν στην υπηρεσία τους με τον βαθμό του προϊσταμένου διευθύνσεως ή γενικής διευθύνσεως.

« Με τέτοιες αποσπασματικές και στοχευμένες ρυθμίσεις ενισχύετε την πεποίθηση του κόσμου ότι λειτουργούμε με συντεχνιακές λογικές, γι΄ αυτό και ο κόσμος μας έχει πάρει με τις πέτρες » ήταν η κορύφωση του ξεσπάσματος της κυρίας Πιπιλή. Ο υπουργός την παρακολουθούσε με εκείνο το χαρακτηριστικό ύφος καρτερίας, που συνηθίζει να φοράει όταν χρειάζεται. Η καρτερία του όμως δεν ήταν εκδήλωση στωικότητας, αλλά κυνισμού: Απλώς, εκείνες τις στιγμές, υπέμενε το ξέσπασμα των μελλοθανάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που εκφράζονταν μέσω της γνωστής για την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία της βουλευτίνας…

Οταν ο επενδυτικός σύμβουλος της Μονής Βατοπαιδίου κ. Αθως Κοιρανίδης ρωτήθηκε, στο Μega, ποια εικόνα έχει σχηματίσει για τον γέροντα Εφραίμ ως προσωπικότητα, πήρε το ύφος του υπεύθυνου ανθρώπου που συγκεντρώνεται για να απαντήσει σε ένα σοβαρό ερώτημα και είπε: « Είναι ένας άνθρωπος της προσευχής. Τον εξανάγκασαν οι καταστάσεις να αναμειχθεί με αυτές τις υποθέσεις ».

Το στόμα μου έχασκε ορθάνοιχτο από τον θαυμασμό καθώς τον άκουγα και σκέφθηκα ότι αν είχα λεφτά θα του τα εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια! (Το εννοώ- δεν ειρωνεύομαι…)

Τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τον Παρθενώνα ως προς τον όγκο του και, επίσης, μεγαλύτερο από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ετσι υποτίθεται ότι ήταν το ανάκτορο του βασιλέα των Μακεδόνων Φιλίππου Β΄, σύμφωνα με αρχαιολογική μελέτη.

Θαυμάσια όλα αυτά, ελπίζω όμως να μη βάζουν ανάλογες ιδέες στους απογόνους τους, τους κκ. Π. Ψωμιάδη και Β. Παπαγεωργόπουλο

Ο πρόεδρος της Τειρεσίας ΑΕ, δικηγόρος κ. Γ. Μούργελας αναφερόμενος σε χθεσινό σχόλιο της στήλης, μας βεβαιώνει ότι: « Ουδέποτε συνεργάστηκα με τους δικηγόρους κκ. Γ. και Μ. Σιούφα, ούτε με τη δικηγορική τους εταιρεία. Το γεγονός ότι κ. Γ. Πανόπουλος διατηρεί “εισπρακτική εταιρεία” το πληροφορήθηκα από δημοσίευμα στον Τύπο, ώστε ουδεμία συνεργασία οποιασδήποτε μορφής είχα ή έχω με αυτήν ». Προσωπικώς, χαίρομαι πολύ που τα πληροφορούμαι!

Κύριε διευθυντά

Προ καιρού,τα γαλλικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει ότιστη διάρκεια συνομιλίας του με τον γάλλο πρόεδρο ΝικολάΣαρκοζί,κατά την περίοδο της ρωσογεωργιανής κρίσης το περασμένο καλοκαίρι,ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εκδηλώσει φραστικώς την παρόρμηση να κρεμάσει τον γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι από το σημείο εκείνο που οι Ελληνες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ως σημειωματάριο, δηλαδή τους διδύμους γεννητικούς αδένες.

Στη συνέντευξη που έδωσε προχθές,δεχόμενος και τηλεφωνικές ερωτήσεις από ρώσους πολίτες,του ετέθη το ερώτημααν πράγματι είχε ορκιστεί να κρεμάσει τον Σαακασβίλι «από ένα συγκεκριμένο μέρος».Αφού έκανε μια παύση ώστε να εκτονωθεί η θυμηδία του κοινού στο τηλεοπτικό στούντιο, ο Πούτιν απάντησε στην ερώτηση με μια άλλη ερώτηση: «Γιατί όμως λέτε από μόνον ένα συγκεκριμένο μέρος;». Εύλογη η απορία,καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο γεωργιανός πρόεδρος διαθέτει αμφοτέρους τους περί ων ο λόγος αδένες…

Με τους θερμούς χαιρετισμούς μου

ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk