Επενδυτικό πρόγραμμα €20 εκατ.

Σε επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει εντός του 2008 η αλυσίδα ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider για την ανακαίνιση και τη δημιουργία νέων καταστημάτων, όπως έγινε γνωστό κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας. Παράλληλα, η διοίκηση επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για τα οικονομικά μεγέθη του 2008, τα οποία όπως δήλωσε δεν πρόκειται να αλλάξουν παρά την ύφεση που επικρατεί στην αγορά. Η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή των νέων της αποθηκευτικών …

Επενδυτικό πρόγραμμα €20 εκατ. | tovima.gr

Σε επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει εντός του 2008 η αλυσίδα ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider για την ανακαίνιση και τη δημιουργία νέων καταστημάτων, όπως έγινε γνωστό κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας. Παράλληλα, η διοίκηση επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για τα οικονομικά μεγέθη του 2008, τα οποία όπως δήλωσε δεν πρόκειται να αλλάξουν παρά την ύφεση που επικρατεί στην αγορά. Η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή των νέων της αποθηκευτικών χώρων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ενός μελλοντικού δικτύου 180 καταστημάτων.

Το 2007 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 35,6% στα 128 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 69% στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Sprider κ. Χ.Ξυλούρης τόνισε ότι ο όμιλος προγραμματίζει τη λειτουργία τουλάχιστον 20 νέων σημείων πώλησης, συνολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει σε 165 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) σε 35,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας σε 18,6 εκατ. ευρώ.

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,089 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2007. Ημέρα αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Τρίτη 1η Ιουλίου 2008 (δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk