Μπορεί οι περισσότεροι να ξέρουμε την caprese ως μια από τις πιο διάσημες ιταλικές σαλάτες, όμως η Μάγκυ Ταμπακάκη μάς την έκανε σάλτσα σε ένα απολαυστικό πιάτο με πένες και φρέσκια μπουράτα.
Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, δικαιούμαστε να μείνουμε στο κρεβάτι λίγο παραπάνω. Κι όταν με το καλό σηκωθούμε, να μας περιμένει ένα πρωινό γεμάτο χρώμα, γεύση και άρωμα, ακριβώς σαν αυτά που ετοίμασε για μας ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.
Ρωτήσαμε 10 σεφ τι είναι γι' αυτούς η ντομάτα κι εκείνοι μοιράστηκαν μαζί μας μνήμες και συναισθήματα από το φρούτο που δίνει χρώμα στα καλοκαίρια μας.
Η Νικόλ Μαρίνου, που μαγειρεύει με την καρδιά της, μάς ετοιμάζει μια νόστιμη παρεΐστικη ποικιλία με αλλαντικά, τυριά και τα σωστά ντιπ και τσάτνεϊ για να τα παντρέψουμε.
Αρχή κάθε μερακλίδικου μεζέ, το τυρί είναι μια απόλαυση που πρέπει να μοιράζεται. Ειδικά αν πρόκειται για κάποιο από τα σπουδαία ΠΟΠ ελληνικά τυριά μας, η απόλαυση είναι δεδομένη.
Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κόσμο, οικογένεια, φίλους κι ένα αγαπημένο φαγητό στη μέση. Τρεις σεφ μάς μαγειρεύουν τα δικά τους αγαπημένα πιάτα, βάζοντας φυσικά τις απαραίτητες πινελιές.
Περπατώντας στους δρόμους της πρωτεύουσας, μπορείς να κρατάς στο χέρι ένα μικρό δείγμα υψηλής γαστρονομίας. Τα σάντουιτς σε κάποια ψαγμένα μαγαζιά της πόλης είναι αληθινά αριστουργήματα.
Μακαρόνια με κιμά, μουσακάς και γιουβέτσι. Τρία κλασικά ελληνικά φαγητά σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, για όσους αγαπούν το ορίτζιναλ αλλά λατρεύουν και τους πειραματισμούς!
Η Νίκη Παυλίδου μαγειρεύει καθημερινά στην κουζίνα του σπιτιού της και μοιράζεται τις συνταγές με όσους ψάχνουν γρήγορες λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι. Γι’ αυτό και ξέρει καλύτερα από όλους την αξία ενός απλού μαμαδίστικου σάντουιτς.
Φαγητά φτιαγμένα από τη μαμά. Μυρωδιές που ταξιδεύουν πίσω στην παιδική ηλικία και ξυπνούν μνήμες από κουζίνες πατρικών σπιτιών. Εννιά κορυφαίοι σεφ θυμούνται τα πιάτα που τους σημάδεψαν.
Πέντε κορυφαίοι Έλληνες σεφ μας αποκαλύπτουν το ιδανικό τους τραπέζι του Πάσχα, γεμάτο νοστιμιά, αρώματα και αναμνήσεις.
Η Κωνσταντίνα Κόρδα, sommelier και υπεύθυνη στο εστιατόριο Ex Machina, επιλέγει τα κρασιά που θα αποτελέσουν ιδανικούς συμπρωταγωνιστές της μαγειρίτσας, του αρνιού και όχι μόνο στο μεγάλο φαγοπότι του Πάσχα.
Μπορεί το αρνί να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του Πάσχα, αλλά για τις μαγείρισσες όλο το «παιχνίδι» γίνεται το Μεγάλο Σάββατο. Τότε που στο τραπέζι μπαίνει η σούπα της Ανάστασης – μια σούπα που πολλοί λατρεύουν και ακόμα περισσότεροι μισούν.