ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο μπολ) Για τα σουδάκια 250 ml νερό 20 γρ. ζάχαρη 10 γρ. αλάτι 125 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ. κακάο 4 αβγά Για τη σάλτσα 600 ml φρέσκο γάλα 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης 100 γρ. ζάχαρη 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (54% […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 δοχείο παγωτού ελάχιστης χωρητικότητας 2,5 λίτρων) Για τη μαρέγκα 5 αβγά, τα ασπράδια 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ Για το παρφέ 6 αβγά, τα ασπράδια 300 γρ. ζάχαρη 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί* 600 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί 100 γρ. αμύγδαλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 ατομικά μπολ) Για τη γρανίτα 700 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 20 ml σιρόπι γλυκόζης 2 ξυλάκια κανέλας 320 γρ. σοκολάτα υγείας (72% περιεκτικότητα σε κακάο), χονδροσπασμένη λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου για τη διακόσμηση Για τον ανανά 1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους 600 ml νερό 400 γρ. ζάχαρη 1 λέμονγκρας […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ.) 250 ml ηλιέλαιο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του ταψιού 200 ml χυμός πορτοκαλιού 250 ml νερό 15 γρ. κανέλα, σε σκόνη ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα 220 γρ. ζάχαρη 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. μαγειρική σόδα 600 γρ. μαλακό αλεύρι και λίγο επιπλέον για […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 κουλουράκια) 100 ml ηλιέλαιο 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml χυμός πορτοκαλιού {{{ moto }}} 5 γρ. ζάχαρη 5 γρ. αλάτι 500 γρ. σκληρό αλεύρι 8 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 τηγανίτες) 450 ml φρέσκο γάλα 100 ml ηλιέλαιο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 3 αβγά 5 γρ. αλάτι 30 γρ. ζάχαρη 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 2 γρ. βανιλίνη 2 γρ. κανέλα, σε σκόνη 200 γρ. μαλακό αλεύρι μέλι, για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικά μπολ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 300 ml κρέμα γάλακτος 230 γρ. σοκολάτα, 72% περιεκτικότητα σε κακάο 150 ml γάλα 1 ½ κ.γ. λάδι τρούφας ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ 70 γρ. ζάχαρη 70 γρ. μαλακό αλεύρι 70 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε πούδρα 15 γρ. αλάτι 70 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ […]
ΥΛΙΚΑ (για ταψάκι διαμέτρου 22 εκ) 1 κιλό φύλλο κανταΐφι 150 ml ηλιέλαιο 150 γρ. ρευστή μαργαρίνη 100 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα, για το πασπάλισμα ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 300 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα 1 ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο {{{ moto }}} 1 πρέζα βανιλίνη 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη […]
Υλικά (για περίπου 50 λουκουµάδες) Για τους λουκουμάδες 30 γρ. µαγιά 450-500 ml χλιαρό νερό 500 γρ. αλεύρι σκληρό 40 γρ. ζάχαρη 2 γρ. βανιλίνη 2 γρ. κανέλα, σε σκόνη 50 ροδέλες µπανάνας (πάχους 1 εκ.) µπόλικο έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισµα) Για τη σως 200 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 50 ml µέλι 150 […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 μπολάκια) 100 γρ. ρύζι γλασέ 300 ml νερό 800 ml γάλα καρύδας 200 ml κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά {{{ moto }}} 80 γρ. ζάχαρη 25 γρ. στέβια 70 γρ. κορν φλάουρ 50 ml γάλα, με χαμηλά λιπαρά κανέλλα, σε σκόνη, για τη διακόσμηση (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ) 200 γρ. καρότα, τριμμένα 150 ml ηλιέλαιο 100 ml γάλα, 0% λιπαρά 3 αβγά 280 γρ. μαύρη ζάχαρη 100 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα 50 γρ. κουκουνάρι ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο 300 γρ. μαλακό αλεύρι 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 βανιλίνη 1 κ.σ. κανέλα 1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο βούτυρο, για […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ) Για το κέικ 3 αβγά και 3 ασπράδια 60 γρ. ζάχαρη 1 βανιλίνη 1 πρέζα αλάτι 150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη της φόρμας 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50%-55% περιεκτικότητα σε κακάο 80 γρ. φρουκτόζη 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, με χαμηλά λιπαρά 130 […]
ΥΛΙΚΑ (για ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ.) Για τη βάση 150 γρ. μπισκότα Digestive light, τριμμένα στο multi 50 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά, λιωμένη 20 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε πούδρα Για την κρέμα 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, με χαμηλά λιπαρά {{{ moto }}} 60 γρ. φρουκτόζη χυμός από 10 γρ. κορν φλάουρ […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια του μπράντι) 18-20 μπισκότα σοκολάτας, χονδροσπασμένα 20 ml λικέρ kirsch 200 γρ. βύσσινα (κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού), στραγγισμένα 600 ml φυτική κρέμα γάλακτος 200 ml κρέμα γάλακτος, 10 γρ. στέβια 70 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση σοκολάτα σε τρίμμα, για τη διακόσμηση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μοιράζουμε τα μισά […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 µεσαία φόρµα σε σχήµα χριστουγεννιάτικου δέντρου) Για τη βασιλόπιτα 150 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 50 γρ. µελάσα 70 γρ. µέλι 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά, σε κοµµάτια και λίγο επιπλέον, για το άλειµµα της φόρµας 2 αβγά 5 γρ. µαγειρική σόδα 10 γρ. µπέικιν πάουντερ 5 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαµέτρου 24 εκ.) 100 γρ. νωπή µαγιά 315 γρ. ζάχαρη 100 ml χλιαρό νερό 1.250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και λίγο επιπλέον, για το τσέρκι 250 γρ. µαργαρίνη ή βούτυρο Κέρκυρας και λίγο επιπλέον, για το τσέρκι 200 ml φρέσκο γάλα 100 ml χυµός πορτοκαλιού ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 15 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαµέτρου 22 εκ.) Για τη βασιλόπιτα 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά + λίγο επιπλέον, για το άλειµµα του ταψιού 250 γρ. ζάχαρη 9 αβγά 20 ml χυµός λεµονιού ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο 5 γρ. µαστίχα, σε σκόνη 2 γρ. αλάτι 450 γρ. µαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον, για […]
ΥΛΙΚΑ(για 1 µεσαία φόρµα σε σχήµα αστεριού) 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά και λίγο επιπλέον, για το άλειµµα της φόρµας 320 γρ. ζάχαρη ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο ξύσµα από ½ λεµόνι, ακέρωτο ξύσµα από 1 λάιµ, ακέρωτο 5 αβγά 180 ml γάλα 50 ml χυµός πορτοκαλιού 20 ml χυµός λεµονιού 1 λουβί βανίλιας, […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαµέτρου 22 εκ.) 190 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά 70 γρ. µαργαρίνη και λίγο επιπλέον, για το άλειµµα του ταψιού 800 γρ. ζάχαρη 8 αβγά 670 γρ. µαλακό αλεύρι και λίγο επιπλέον, για το πασπάλισµα του ταψιού 10 γρ. µπέικιν πάουντερ 5 γρ. σόδα 3 γρ. αλάτι 3 γρ. βανίλια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικές τάρτες) Για τη ζύµη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 30 γρ. πούδρα αµυγδάλου 1 πρέζα αλάτι 1 βανιλίνη Για την κρέµα 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. ζάχαρη άχνη 2-3 αβγά 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. πούδρα αµυγδάλου […]