YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 χωριάτικα λουκάνικα, μικρά τόσο ώστε να χωράνε σε μισή μπαγκέτα 100 γρ. κέτσαπ 100 γρ. μουστάρδα 2 φλ. λευκό λάχανο, τριμμένο 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο 4-5 γλυκές πίκλες (της αρεσκείας σας), σε λεπτά μπαστουνάκια 2-3 κ.σ. μαγιονέζα 2 μπαγκέτες, κομμένες στη μέση 4 φύλλα γαλλικής σαλάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με ένα μυτερό […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 χωριάτικα λουκάνικα 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 λουκάνικα Γερμανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.) 100 ml χυμό λεμονιού Για την πατατοσαλάτα 4-5 πατάτες, καλά πλυμένες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες μπέικον, σε καρέ 2-3 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο 5-6 κ.σ. μαγιονέζα 1½ κ.σ. μουστάρδα πικάντικη […]
ΥΛΙΚΑ (για άτομα) 8 φέτες πανσέτας 8 φτερούγες κοτόπουλου 8 κεμπάπ (έτοιμα από τον κρεοπώλη) 8 χοιρινά καλαμάκια (έτοιμα από τον κρεοπώλη) 8 πίτες για σουβλάκια ρίγανη αλάτι πάπρικα γλυκιά 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2-3 ντομάτες, σε ροδέλες 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες Για τη μαρινάδα μπάρμπεκιου (για την πανσέτα και το κοτόπουλο) 1 φλ. κέτσαπ […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 μπέργκερ) Για τα μπιφτέκια 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (λάπα) 1 κρεμμύδι, τριμμένο 2/3 ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο 6 κ.σ. γαλέτα 1 αβγό 6 κ.σ. κέτσαπ αλάτι και πιπέρι Για τα μπέργκερ 6 στρογγυλά ψωμάκια 100 γρ. μαγιονέζα περίπου 6 γλυκές πίκλες, σε ροδέλες 6 φύλλα άισμπεργκ 150 γρ. κέτσαπ 6 ροδέλες […]
ΥΛΙΚΑ (για βάζο του 1 λίτρου) 500 γρ. φρέσκο γαύρο 300 γρ. χονδρό αλάτι 300 ml ξίδι {{{ moto }}} 300 ml έ.π. ελαιόλαδο 10 κόκκους κόκκινου πιπεριού 2 πιπεριές τσίλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τον γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια, ή ζητάμε από τον ψαρομανάβη να το κάνει. Ανοίγουμε τα ψάρια στη μέση και […]
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 2 αγγουράκια, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 σφηνοπότηρο ούζο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 12 κρίθινα παξιμαδάκια 1 φλ. φέτα, τριμμένη 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την πιπεριά και το […]
YΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια) 30 μεγάλες γαρίδες, Νο 2, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. μπίρα 1 κ.σ. κέτσαπ αλάτι, πιπέρι 1/2 κ.γ. σουσάμι 1/2 κ.γ. μαυροκούκι ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες – αν πρόκειται για κατεψυγμένες, αφού τις ξεπαγώσουμε – αφαιρώντας το κεφάλι και […]
YΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 5-6 μεγάλα θράψαλα, καθαρισμένα* και κομμένα σε μπαστούνια 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για το ντιπ γιαουρτιού 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4-5 κλωναράκια άνηθο 1/2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια πιατέλα ρίχνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 μπολ) Για το σιρόπι 6 φράουλες, σε λεπτές ροδέλες 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 κ.σ. μπράντι 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη {{{ moto }}} Για το επιδόρπιο 2 φέτες τσουρέκι, μπαγιάτικο 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.) 1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 κ.σ. λικέρ μαστίχας 1 μικρό μήλο, σε κύβους 1 ακτινίδιο, […]
ΥΛΙΚΑ (για 2-4 άτομα) ½ μικρό ραντίτσιο, χονδροκομμένο 3 φύλλα κόκκινης λόλας, κομμένα με το χέρι 3 φύλλα πράσινης λόλας, κομμένα με το χέρι 3 φύλλα άισμπεργκ, κομμένα με το χέρι 8 ντοματίνια 4 ραπανάκια, σε ροδέλες 1 καρότο, χονδροτριμμένο 4 φράουλες, κομμένες στα 4 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα 6-8 φύλλα δυόσμου 2 βραστά αβγά, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 μπριός) 200 γρ. λαμπριάτικο αρνάκι, ξεψαχνισμένο 4 ψωμάκια μπριός 4 κ.γ. μαγιονέζα 2 φύλλα πράσινης λόλας, κομμένα στα 2 2 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας, κομμένες στα 2 2 κ.γ. κέτσαπ 2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας (προαιρετικά) 4 ροδέλες κρεμμυδιού 3 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το αρνάκι που μας περίσσεψε […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 4 μανιτάρια πορτομπέλο 160 γρ. συκωτάκια, από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50 ml κρέμα γάλακτος 120 γρ. κεφαλοτύρι, χονδροτριμμένο ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 500 γρ. παντζάρια ολόκληρα, σε βάζο 30 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι 4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο {{{ moto }}} αλάτι, πιπέρι ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 50 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα 4-5 φυλλαράκια δυόσμου, για τη γαρνιτούρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε […]
YΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 4 πατάτες μετρίου μεγέθους, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες 2 κονσέρβες χταπόδι ξιδάτο σε ελαιόλαδο (320 γρ. η καθεμιά) ½ κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 8 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα, στραγγισμένο 2 […]
YΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 70 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 70 γρ. ντομάτα κονκασέ 70 ml χυμός ντομάτας ½ κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 κονσέρβα τόνου σε νερό 2-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο 250 γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας 2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη καλά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, […]
YΛΙΚΑ (για 2 ομελέτες) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 4 αβγά, χτυπημένα ανά 2 αλάτι, πιπέρι 1 πράσινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 1 κολοκυθάκι, σε λεπτές ροδέλες 1 ντομάτα, σε 6 ροδέλες 2 κ.γ. απαλή μουστάρδα 100 γρ. τυρί φέτα, […]
YΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 2 πίτες για σουβλάκι 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 1 μικρή ντομάτα, σε 8 ροδέλες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές ροδέλες 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο, σε λωρίδες 6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 πρέζες ρίγανη 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 ματσάκι ρόκα, χονδροκομμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 2 φέτες ψωμί, από χωριάτικο καρβέλι 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 φλ. λάχανο, ψιλοκομμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 κ.σ. άνηθο, τα φυλλαράκια αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2 φιλέτα κοτόπουλου, 400 γρ. το καθένα 4 ροδέλες ντομάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις φέτες […]
Υλικά (για 2 άτομα) 500 γρ. κοχύλια (ζυμαρικά) 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 4 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (τα 150 γρ. κασέρι), τριμμένα 400 ml κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν […]