ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψάκι φούρνου) 3 αγκινάρες, κομμένες στα 4 2 κολοκύθια, σε κυβάκια 2 μεγάλες πατάτες, σε κυβάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 2 πράσινες πιπεριές, σε κυβάκια 1 μικρή σελινόριζα, σε κυβάκια 250 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 200 γρ. ντομάτα κονκασέ 200 ml χυμό ντομάτας ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενο πυρέξ) 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια 5 φέτες μπέικον, σε κυβάκια 4 αβγά 150 ml κρέμα γάλακτος, light ή πλήρη 70 ml γάλα 300 γρ. τυρί ρεγκάτο αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 30 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, για την επάλειψη του σκεύους ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό […]
ΥΛΙΚΑ (για 14-16 κομμάτια) 1 πακέτο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη 650γρ. 250 ml κρέμα γάλακτος 1 αβγό 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη 100 γρ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια 10 ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένες έ.π. ελαιόλαδογια τα φορμάκια ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΑ 1 αβγό […]
ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια) 700 γρ. κρέας από χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κυβάκια 10 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή σύκα, κομμένα στη μέση Για τη μαρινάδα 200 ml σπορέλαιο 1 κρεμμύδι, χτυπημένο στο μπλέντερ 5 σταγόνες ταμπάσκο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ξύσμα από 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι […]
ΥΛΙΚΑ (για 15-18 κομμάτια) ½ πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450γρ. 300 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια 300 γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια 300 γρ. γραβιέρα Νάξου, χονδροτριμμένη 2 αβγά 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγοε.π. ελαιόλαδογια την επάλειψη του φύλλου και του σκεύους ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20-25 κομμάτια) 250 γρ. χοιρινό κιμά από λάπα 250 γρ. αρνίσιο κιμά 1 κρεμμύδι, τριμμένο 80 γρ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 αβγό 3-4 κ.σ. γαλέτα 10 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι 100 γρ. σουσάμι έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια) 10 μεγάλα ασπρομανίταρα χυμό από 2 πορτοκάλια 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 150 γρ. συκωτάκια πουλιών ½ ποτήρι κόκκινο, ξηρό κρασί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ ποτήρι νερό (εάν χρειαστεί) 4-5 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. κουκουνάρι 6 κάστανα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα 120 γρ. γραβιέρα, […]
ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια) 150 γρ. ανθότυρο 150 γρ. ροκφόρ 50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια 10 ροδέλες φρέσκου ανανά, σε μικρά κομμάτια 1 ματσάκι baby ρόκα, τα φύλλα 5 φύλλα άισμπεργκ, πολύ ψιλοκομμένα ελάχιστο αλάτι 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 4-5 σταγόνες μηλόξιδου 5 τορτίγιες 10 φέτες καπνιστής γαλοπούλας […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 ποτήρια του ουίσκι) 20 γαρίδες Νο 3 20 μύδια, καθαρισμένα* 10 μικρά καλαμάρια, καθαρισμένα** 1 μικρό χταπόδι*** 2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτά μπαστουνάκια 2 πράσινες πιπεριές, σε λεπτά μπαστουνάκια 3 κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα Για τη σάλτσα 1 πιπερίτσα τσίλι, λιωμένη ξύσμα και χυμό από […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια) 5 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 10 κλωνάρια σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένα 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο 50 γρ. κρεμώδες τυρί 5 φέτες μαύρο γερμανικό ψωμί, κομμένες διαγωνίως στα 2 5 φύλλα γαλλικής σαλάτας, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα στα 2 5 φιλέτα καπνιστού χελιού λίγα κλωνάρια άνηθου, για τη διακόσμηση μείγμα από […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 μπάλες) 100 γρ. φέτα 120 γρ. μανούρι 120 γρ. φρέσκο ανθότυρο 220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά ή πλήρες φρεσκοτριμμένο πιπέρι κόκκους κόκκινου πιπεριού, σπασμένους γλυκιά πάπρικα καβουρντισμένο σουσάμι μαυροκούκι φιστίκια Αιγίνης, περασμένα από το multi άνηθο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ λιώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πρέζα κόλιαντρο, σε σκόνη 500 γρ. καρότα, σε ροδέλες ξύσμα από 1 πορτοκάλι αλάτι, πιπέρι 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα* 120 γρ. καπνιστό χοιρινό, σε φέτες 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 σφηνάκι λευκό γλυκό κρασί 500 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου αλάτι 3 κλωναράκια θυμάρι, τα φυλλαράκια 500 ml […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φλ. νερό 50 ml έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον για το ψωμί 1 ½ φλ. γλυκό τραχανά αλάτι 4 λεπτές φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής άλεσης ½ σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς λιωμένη 150 γρ. φρέσκια ξινομυζήθρα EKTEΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τα 50 ml ελαιόλαδου. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 20 γρ. βούτυρο αγελάδος και άλλα 20 γρ. σε κυβάκια, για το τελείωμα 200 γρ. πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο 1 λίτρο νερό 400 γρ. πατάτες, σε κύβους αλάτι, πιπέρι 100 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά Για το καραμελωμένο πράσο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο ½ πράσο επιπλέον, σε λωρίδες 1 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα) 4 φέτες οσομπούκο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τις κόψει) 6 καρότα, σε χονδρά κομμάτια 3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χονδρά κομμάτια ½ σελινόριζα, σε χονδρά κομμάτια 2 κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια 1 ματσάκι σέλινο ½ πράσο, σε χονδρά κομμάτια αλάτι, πιπέρι 1 αβγό τον χυμό από 1 λεμόνι Για […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. κιμά κοτόπουλου ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, τριμμένο 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ, τριμμένο 1 κολοκύθι, τριμμένο και στραγγισμένο 3 κ.σ. γαλέτα 1 αβγό 1 ντομάτα πομοντόρι, τριμμένη αλάτι, πιπέρι ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο Για τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) Για την πάστα κάρι μανζού (πωλείται και σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα) 2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη 1 κ.γ. κουρκουμά 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}} 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας 1/4 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη 2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη 1/4 κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. γκαράμ μασάλα (σε παντοπωλεία με […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς) 50 γρ. ανθότυρο 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα 1 μικρή μπαγκέτα πολύσπορου ψωμιού 2 φύλλα κόκκινης λόλας 3 φέτες καπνιστού σολομού 1 αβοκάντο, σε φέτες 1/4 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια 4-5 φύλλα δυόσμου ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί) 600 γρ. κολοκύθια, χονδροτριμμένα και στυμμένα 3 πατάτες, καθαρισμένες, χονδροτριμμένες και στυμμένες ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο 200 γρ. φέτα, τριμμένη 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά 3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι 1 φλ. […]