ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)

700 γρ. κρέας από χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κυβάκια

10 αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση

10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή σύκα, κομμένα στη μέση

Για τη μαρινάδα

200 ml σπορέλαιο

1 κρεμμύδι, χτυπημένο στο μπλέντερ

5 σταγόνες ταμπάσκο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα (ή τα σύκα). Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Σουρώνουμε το κρέας και τα φρούτα από τη μαρινάδα και τα περνάμε εναλλάξ στα ειδικά ξυλάκια. Ψήνουμε για μερικά λεπτά στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντας ώστε να ψηθεί το κρέας από όλες τις πλευρές.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.