ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)

150 γρ. ανθότυρο

150 γρ. ροκφόρ

50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια

10 ροδέλες φρέσκου ανανά, σε μικρά κομμάτια

1 ματσάκι baby ρόκα, τα φύλλα

5 φύλλα άισμπεργκ, πολύ ψιλοκομμένα

ελάχιστο αλάτι

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

4-5 σταγόνες μηλόξιδου

5 τορτίγιες

10 φέτες καπνιστής γαλοπούλας

10 φλοίδες αγγουριού

5 φύλλα πράσινης λόλας

EKTEΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο multi το ανθότυρο με το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια μους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πιπεριά, τον ανανά, τη ρόκα και το άισμπεργκ, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας λίγη μους ροκφόρ και στη συνέχεια 2 φέτες γαλοπούλας, ώστε να την καλύψουν, και 2 φλοίδες αγγουριού. Βάζουμε 1 φύλλο λόλας και ξανά λίγη μους επάνω στη λόλα. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα λαχανικών – ανανά και διπλώνουμε σε ρολά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τορτίγιες.

Κόβουμε τα ρολά διαγωνίως σε 4 κομμάτια, τα συγκρατούμε με ένα αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος δεμένο με σπάγκο και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.