ΥΛΙΚΑ (για 14-16 κομμάτια)

1 πακέτο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη 650γρ.

250 ml κρέμα γάλακτος

1 αβγό

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

100 γρ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο

4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

10 ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα

4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένες

έ.π. ελαιόλαδογια τα φορμάκια

ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

1 αβγό

λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ένα αβγό και τα τυριά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

2 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη γαλοπούλα. Αφήνουμε να κρυώσει.

3 Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τα φύλλα και εφαρμόζοντας τις ατομικές φόρμες για ταρτάκια, τα κόβουμε σε δίσκους.

4 Λαδώνουμε τα φορμάκια, βάζουμε τη ζύμη μέσα και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί καλά. Ανακατεύουμε το αβγό με λίγο αλάτι και αλείφουμε με το μείγμα τα στρωμένα με φύλλο ζύμης κουρού ταρτάκια. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

5 Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο το ζυμάρι πρέπει να έχει πάρει ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα και να έχει σχηματιστεί το ταρτάκι.

6 Παίρνουμε το μείγμα από το τηγάνι και βάζουμε από 1 κουταλιά σε κάθε ταρτάκι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και από 1 κουταλιά από την κρέμα, μέχρι το ταρτάκι να γεμίσει. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200°C.

Το μυστικό για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού!