ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20-25 κομμάτια)

250 γρ. χοιρινό κιμά από λάπα

250 γρ. αρνίσιο κιμά

1 κρεμμύδι, τριμμένο

80 γρ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

1 ντομάτα, τριμμένη

½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 αβγό

3-4 κ.σ. γαλέτα

10 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. σουσάμι

έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, την ντομάτα, το σκόρδο, το αβγό, τη γαλέτα, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το σουσάμι σε μια πιατέλα και πανάρουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα το σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.