Ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια
Η Κοντούλα Παζινά, μαγείρισσα από την Κω, μοιράζεται μαζί μας μια απλή συνταγή με λίγα υλικά, αλλά εξαιρετικά “γεμάτη” γεύση.

Η Κοντούλα Παζινά, μαγείρισσα από την Κω, μοιράζεται μαζί μας μια απλή συνταγή με λίγα υλικά, αλλά εξαιρετικά "γεμάτη" γεύση.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
5λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα αβγά
- 3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Επιλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα. Τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά να στεγνώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με πιρούνι τα αβγά. Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αβγά.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
Μικρά Μυστικά
Μια γρήγορη και νόστιμη λύση όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι εύκολο, χωρίς πολλά υλικά, απογειώνεται όταν έχουμε στα χέρια μας νόστιμες ντομάτες.