Τραχανότο με κουνουπίδι και χαλούμι

Ο κορυφαίος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας λατρεύει την παράδοση και τις ξεχωριστές πρώτες ύλες και αυτό το πιάτο αποτελεί έναν απολαυστικό συνδυασμό και των δύο.

Χριστόφορος Πέσκιας
Τραχανότο με κουνουπίδι και χαλούμι

Ο κορυφαίος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας λατρεύει την παράδοση και τις ξεχωριστές πρώτες ύλες και αυτό το πιάτο αποτελεί έναν απολαυστικό συνδυασμό και των δύο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

185λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

12λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 2-3 άτομα

  •  200 γρ. ξινόχονδρο
  •  600 γρ. ζωμό κότας
  •  100 ml λευκό κρασί
  •  100 γρ. χαλούμι σε κυβάκια
  •  1/4 κουνουπίδι σε μπουκετάκια
  •  50 γρ. βούτυρο
  •  60-80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό και το κρασί. Ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε να μουλιάσει για 3 ώρες. Στη συνέχεια τον σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

  2. Παράλληλα, λιώνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το βούτυρο και σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να καραμελώσει.

  3. Όταν πήξει ο τραχανάς, προσθέτουμε το χαλούμι και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό.

  4. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, ρίχνουμε το γιαούρτι, το σχοινόπρασο και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.

  5. Ρίχνουμε αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι – ο τραχανάς πραγματικά το λατρεύει. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Σε ένα πιάτο με λίγα υλικά, όπως αυτό, η ποιότητα των πρώτων υλών παίζει πρωταρχικό ρόλο. Προτιμήστε έναν τραχανά χειροποίητο, από μικρούς παραγωγούς, και αναζητήστε αυθεντικό κυπριακό χαλούμι. Αυτά θα απογειώσουν τη γεύση.

Απόρρητο