Όπως εύκολα ίσως υποθέτει κανείς στην ιαπωνική έκθεση έχουν την τιμητική τους οι αυτόχθονες όσο και οι ασιάτες κατασκευαστές και η φετινή διοργάνωση δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα.
Ο κανόνας της έκθεσης του Τόκυο επιβάλλει επίσης ότι οι παντός είδους βελτιωτικοί οίκοι, οι προμηθευτές και οι κάπως υπερβατικές από κάθε άποψη κατασκευές αποτελούν τον κύριο όγκο των εκθετών. Φέτος ωστόσο δεν έλειψαν οι πρεμιέρες mainstream κατασκευαστών οι οποίοι τίμησαν την ιαπωνική έκθεση και την σπορ ατμόσφαιρά της με ιδιαίτερες πρωτότυπες και μη υλοποιήσεις.
Toyota Gazoo Racing
Το αγωνιστικό σκέλος της ιαπωνικής φίρμας δεν θα μπορούσε να λείψει από την έκθεση του Τόκυο έχοντας ως επίκεντρο της παρουσίας της δύο υψηλών επιδόσεων παραλλαγές του GR Yaris.
To πρώτο από τα δύο πρωτότυπα φιλοξενεί ένα νέο αεροδυναμικό kit το οποίο σύντομα θα είναι προσβάσιμο στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του προσφάτως ανανεωμένου GR Yaris.
Το kit περιλαμβάνει μια ακόμα μεγαλύτερη και ρυθμιζόμενη αεροδυναμική αεροδυναμική πτέρυγα, νέα πτερύγια μπροστά, νέο καπό με εισαγωγή αέρα, αεραγωγούς στον πίσω προφυλακτήρα ενώ το πάζλ συμπληρώνει το κάθετο χειρόφρενο με σχεδιασμό που προέρχεται από τα αγωνιστικά Yaris στο WRC.
Προαιρετικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν για τον προφυλακτήρα εμφανή ενισχυτικά πριτσίνια τα οποία υπόσχονται περισσότερη στήριξή του ακόμα και υπό ακραία πίεση.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι το GR Yaris M Concept το οποίο αντί του συνήθους turbo τρικύλινδρου κινητήρα που εφοδιάζει το τετρακίνητο hatchback, εφοδιάζεται με ένα νέο δίλιτρο κινητήρα ο οποίος αποτελεί καρπό εξέλιξης των Toyota, Mazda και Subaru και πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον σε μοντέλα με την φροντίδα της Gazoo Racing.
Επίσης σε αντίθεση με τα συνήθη GR Yaris ο κινητήρας τοποθετείται στο κέντρο της κατασκευής και κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν προοπτικές παραγωγής για το συγκεκριμένο concept ως έχει, είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω εξέλιξη και για την εφαρμογή του σε ένα βενζινοκίνητο sportscar πιθανότατα μεγαλύτερου μεγέθους.
Στις πρεμιέρες της Toyota συγκαταλέχθηκε και το GR Yaris με το οποίο θα συμμετάσχει –και- ο πρώην πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurbrugring.
Mazda
Επίκεντρο της παρουσίας της Mazda στην ιαπωνική έκθεση αποτέλεσε το δημοφιλές MX-5 που επιστρέφει με μια νέα αγωνιστική περιβολή με την ονομασία Mazda Spirit Racing. Το συγκεκριμένο πακέτο που αρχικά απευθύνεται στην αγορά της Ιαπωνίας περιλαμβάνει μια σειρά από στοχευμένες αισθητικές παρεμβάσεις αλλά και τροποποιήσεις στο πλαίσιο που συνδυαστικά εξασφαλίζουν ένα πιο σπορ ύφος στο δημοφιλές roadster.
Στα στοιχεία της έκδοσης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ένα νέο σετ σφυρήλατων τροχών 17 ιντσών με σκούρο φινίρισμα, νέα αμορτισέρ της Bilstein με μικρότερη διαδρομή καθώς και αναβαθμισμένα δισκόφρενα της Brembo. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται ένα αιχμηρότερο bodykit, ένα νέο lip spoiler, πορτοκαλί λεπτομέρειες στο πίσω τμήμα και μεγαλύτερες απολήξεις για την εξάτμιση. Η Mazda δεν έχει αμελήσει να επιμεληθεί και το εσωτερικό όπου ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από Alcantara στα καθίσματα, το εσωτερικό των θυρών και το τιμόνι που συνδυάζονται με κόκκινες ραφές. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο η Mazda θα επιλέξει να διαθέσει ΜΧ-5 MSR και εκτός Ιαπωνίας.
Honda
Για την έκθεση του Τόκυο η Honda επεφύλαξε μια ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του Type R. Η έκδοση επωφελείται από το Racing Black Package που αντικαθιστά τις κόκκινες επενδύσεις στα καθίσματα με μαύρες οι οποίες συνδυάζονται με γκρι ραφές που εκτός από την οπτική διαφοροποίηση υπόσχονται και λιγότερες αντανακλάσεις.
Επίσης παρών στην ιαπωνική έκθεση είναι μια προπαραγωγής έκδοση του Civic Type R Mugen Group B που αναβιώνει την πολωτική αισθητική που έκανε την προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου τόσο αμφιλεγόμενη. Ανάμεσα στις ιδιαιτερότητες της έκδοσης συγκαταλέγονται ένα νέο ανθρακονημάτινο καπό, περισσότερες εισαγωγές αέρα μπροστά, ένα μεγαλύτερο splitter, πιο σκαμμένα πλευρικά τμήματα, ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη καθώς και μια νέα μονή απόληξη για το σύστημα εξαγωγής
.
Την παρουσία της Honda ολοκλήρωσε το επικείμενο Prelude το οποίο για την περίσταση της έκθεσης υιοθέτησε ένα νέο αεροδυναμικό kit.
Nissan
Πληθωρική η παρουσία της Nissan και μάλιστα με εκδόσεις παραγωγής καθώς το stand της στην ιαπωνική έκθεση βρέθηκαν το ήδη γνωστό Ariya Nismo αλλά και η νέα αναβαβμισμένη εκδοχή του Z το οποίο δυστυχώς δεν διατίθεται πλέον στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι 400+ ίπποι του και η μεταρετρό αισθητική του δεν το καθιστούν ένα άκρως ελκυστικό μοντέλο. Εν είδει υπενθύμισης η αναθεωρημένη για το 2025 εκδοχή του επωφελείται από τροποποιήσεις στο πλαίσιο που προέρχονται από την Nismo παραλλαγή του σε συνδυασμό με νέες επιλογές σε ό,τι αφορά την χρωματική του παλέτα.
Το Nissan GT-R μπορεί να μην διατίθεται επίσης στην Ευρώπη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Nissan έχει σταματήσει να το εξελίσσει και να το βελτιώνει για την αγορά της Ιαπωνίας όπου έχει το status του θρύλου. Σε αυτήν την αγορά απευθύνεται και η νέα έκδοση Nismo Special Edition η οποία επωφελείται από αλλαγές αισθητικού όσο και ουσιαστικού περιεχομένου όπως επιβάλει το αέναο fine-tuning του μοντέλου.
Hyundai
Μια ασυνήθιστη έκπληξη για την έκθεση του Τόκυο ήταν η παρουσία αυτή της Hyundai η οποία επεφύλαξε για το ιαπωνικό floor κάτι απολύτως ταιριαστό για την περίσταση με την μορφή του Ioniq 5 Drift King Edition. Εξελιγμένο σε συνεργασία με τον ιάπωνα ειδήμονα στα drift, Keiichi Tsuchiya, η ειδική έκδοση του πληθωρικού ηλεκτροκίνητου διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και τροποποιημένη ανάρτηση προκειμένου να υποστηρίξει τις νέες της επιδιώξεις. Την εικόνα συμπληρώνουν ένα μεγαλύτερο splitter καθώς και μια νέα αεροδυναμική πτέρυγα. Να σημειωθεί ότι η έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο στην αγορά της Κορέας όσο και της Ιαπωνίας χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί κάτι για την αγορά της Ευρώπης.