Μπροστά σε νέες αποκαλύψεις βρίσκεται η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων καθώς φαίνεται πως υπήρχαν «κοινοί στόχοι» παρακολουθήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 40 άτομα παρακολουθούσε παράλληλα η ΕΥΠ αλλά και το Predator, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα αν υπήρχαν και κοινοί παραλήπτες του υλικού των υποκλοπών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε για το ζήτημα λέγοντας πως η σταδιακή ανακάλυψη δεκάδων κοινών στόχων παρακολούθησης από το επίσημο κρατικό σύστημα νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ αλλά και του παράνομου λογισμικού Predator ουσιαστικά καθορίζουν την πορεία της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς συντονίστηκαν οι κρατικές υπηρεσίες με το παράνομο λογισμικό.

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ο Κασσελάκης

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είδε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης για το εν λόγω θέμα, όπου ζήτησε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

«Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σ’ αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων Δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα του».

Το ΠΑΣΟΚ με υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ζητά την άμεση διασταύρωση των ατόμων που βρισκόντουσαν υπό παρακολούθηση από το παράνομο λογισμικό με τις λίστες τις ΕΥΠ και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας το κοινοβούλιο.

«Να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων», είπε το ΠΑΣΟΚ.

Στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας οι αποδέκτες των παρακολουθήσεων

H δικαστική έρευνα καλείτε πλέον να δείξει ποιοι «κρύβονται» πίσω από το Predator αλλά και τα κοινά συμφέρονται που είχαν με τα πρόσωπα που ήταν αποδέκτες των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο,ο οποίος μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο κατήγγειλε απειλές προς το πρόσωπό του, στοχοποίηση μελών της Αρχής αλλά και παρεμβάσεις στο έργο των ανεξάρτητων αρχών.

«Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές. Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης».

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει αναλάβει να τρέξει την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων που ξεκίνησε να ερευνάτε από την δικαιοσύνη εδώ και 1μιση χρόνο.