Με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μέτωπο των υποκλοπών και μετά από αίτημα του προέδρου του ΠαΣοΚ, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Νωρίτερα οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα με το οποίο τίθεται το ερώτημα αν υπήρχε κοινό κέντρο της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις που επιχειρήθηκαν με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στις 14:00 ο κ. Ανδρουλάκης, θα συναντήσει συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ενόψει και της κατάθεσης εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αιτήματος για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.