Νομίζω ότι τώρα κατάλαβα γιατί ο Μητσοτάκης έφτιαξε κυβέρνηση με 64 υπουργούς κι υφυπουργούς. Για να μην του τελειώσει γρήγορα.

Διότι φοβάμαι πως αν συνεχίσει να χάνει δυο υπουργούς το δίμηνο, θα πέσουν σύντομα μεγάλες μοναξιές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρήσιμη λοιπόν η καβάτζα.

Δεν νομίζω άλλωστε να υπάρχει άλλη κυβέρνηση παγκοσμίως με τρεις υπουργούς Επικρατείας και δύο υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό.

Αν πάρουν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο βγάζουν πεντάδα για μπάσκετ κι έχουν και δυο αλλαγές. Ετσι λοιπόν όσοι και να βγουν με φάουλ πάλι θα μείνουν κάποιοι.

Θα μου πείτε βεβαίως ότι τόσους ήθελε ο Πρωθυπουργός για να κάνει τη δουλειά του και τις κυβερνήσεις ως γνωστόν τις φτιάχνουν οι πρωθυπουργοί. Ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι δημοσιογράφοι.

Καμία αντίρρηση. Αρκεί να μην τελειώνουν γρήγορα.

Μου λένε τώρα ότι η εθελοντική αποχώρηση Βαρβιτσιώτη μάλλον έσωσε τον Κικίλια που ήταν ο πιθανότερος επόμενος.

Λογικό. Για την «πεντάδα του Μαξίμου» χρησιμότερος είναι ο Κικίλιας στα ριμπάουντ.

Αν και το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη ένα τάιμ άουτ.

Κι ίσως χρειάζεται επίσης να εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια στον κόσμο σε τι ακριβώς συνίσταται ο «επιτελικός» χαρακτήρας της. Στα γαλόνια;

Για να σοβαρευτούμε όμως.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κανέναν δεν αρέσει μια ισχυρή κυβέρνηση. Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι με τις υποκλοπές κι αργότερα με τα Τέμπη διάφοροι επιτήδειοι προσπάθησαν να κοντύνουν τον Μητσοτάκη.

Απέτυχαν. Ο Θεός και οι ψηφοφόροι τον απάλλαξαν ουσιαστικά από την αντιπολίτευση και μάλιστα σε δύο εκλογές.

Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να κοντύνει μόνος του. Διότι οι διάφοροι πονηροί που δεν τους βγήκε τότε ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος ώστε να γίνει η δουλειά επιστράτευσαν τώρα τα γεγονότα.

Αναμενόμενο. Από γεγονότα να φάνε κι οι κότες –ρωτήστε και τον Μακμίλαν που το έχει πληρώσει. Θα έπρεπε λοιπόν να το περιμένει ο Μητσοτάκης.

Κι επειδή υποψιάζομαι πως σε αυτήν την κλωτσοπατινάδα πολλά θα δουν τα μάτια μας αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος που διακινεί ψεύτικες πληροφορίες για αριθμούς νεκρών στο Διαδίκτυο.

Νομίζω ότι πρέπει να είναι ή ψυχασθενής ή βαλτός.

Ευλόγως λοιπόν μπαγλαρώσανε μια τέτοια κυρία που πούλαγε διαδικτυακό πανικό.

Υποθέτω πως αν αποδειχτεί ψυχασθενής, θα την παραδώσουν στους αρμόδιους επιστήμονες. Αν είναι βαλτή, θα κάνει παρέα στην Πισπιρίγκου.

Και με την ευκαιρία  ευελπιστώ να παίρνουν σιγά – σιγά σειρά και οι επόμενοι.