Ο Άλεκ Μπάλντουιν μίλησε στον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο για το πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο, πως ένιωσε, απάντησε σε κάθε ερώτηση του Στεφανόπουλου σχετικά με τη Χαλίνα Χάτσινς ενώ μίλησε και για τη συνάντηση που είχε ο ηθοποιός με την οικογένεια της.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο συναισθηματικά σε σημείο μετά το τέλος των γυρισμάτων ο Στεφανόπουλος να μιλήσει για μια συνέντευξη 80 λεπτών «ωμή» και «έντονη». «Έχω κάνει χιλιάδες συνεντεύξεις τα τελευταία είκοσι χρόνια στο ABC», είπε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος και συνέχισε: «Αυτό ήταν το πιο έντονο που έχω βιώσει ποτέ».

Και συνέχισε: «Τόσο ωμά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι συντετριμμένος, αλλά ήταν επίσης πολύ ειλικρινής, ήταν πολύ πρόθυμος. Απάντησε σε κάθε ερώτηση, μίλησε για τη Χαλίνα Χάτσινς, μίλησε και για συνάντηση με την οικογένειά της»

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος συνέχισε λέγοντας για τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον ηθοποιό: «Αφηγήθηκε λεπτομερώς τι συνέβη στο πλατό εκείνη την ημέρα και πρέπει να σας πω ότι ήμουν έκπληκτος σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης»

Το περιστατικό

Η είδηση ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε πυροβολήσει και σκοτώσει – κατά λάθος όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα γεγονότα – την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, είχε συγκλονίσει την Αμερική. Έκανε πρόβα με το όπλο, που κανονικά θα έπρεπε να έχει άσφαιρα, για τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο.


Ο Μπάλντουιν πήρε το όπλο από τον βοηθό σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς, στον οποίο το είχε προηγουμένως δώσει η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η 24χρονη οπλοποιός των γυρισμάτων. Μάλιστα ο βοηθός σκηνοθέτη φέρεται να είπε στον ηθοποιό ότι το όπλο ήταν έτοιμο για το γύρισμα.