Ταϋλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο

Αγαπημένη σούπα που απολαμβάνουμε χειμώνα-καλοκαίρι!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία: 15΄λεπτά Μαγείρεμα 35’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

3κ.σ. σησαμέλαιο

300γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε μπουκιές

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1κ.γ. πάστα πράσινου κάρυ

1 σκελίδα ψιλοκομμένη

1 κομμάτι τζίντζερ 30γρ. ψιλοκομμένο

100γρ. αρακάς

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

200γρ. μίγμα από φύτρες μπαμπού  και φύτρες φασολιών

2 ακέρωτα μοσχολέμονα (χυμό και ξύσμα)- εάν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι.

500ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

100γρ. noodles  ρυζιού

Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο προσθέτουμε το κοτόπουλο να γυαλίσει για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο ,την πάστα από κάρυ , το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα noodles.  Βράζουμε την σούπα για 15-20 λεπτά και προσθέτουμε τα noodles σπασμένα. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και έξτρα χυμό μοσχολέμονου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk