Η παγκόσμια κοινότητα του yachting απολαμβάνει μια εμπορική και κατασκευαστική δραστηριότητα τέτοια που θυμίζει τις χρυσές εποχές των αρχών της δεκαετίας του 2000, προ παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πανδημίας δηλαδή.

Οι ενοικιάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με πυρετώδεις ρυθμούς και τα πρώτα υπερπολυτελή gigayachts έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα νερά της Μεσογείου.

Κάννες, Μόντε Κάρλο, Ροκμπρίν Καπ Μαρτέν, Κάπρι, Μύκονος, Πάτμος, όλοι τους κορυφαίοι προορισμοί για τους ισχυρούς του χρήματος που, μετά την επέλαση της COVID-19, νιώθουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για απομονωμένες διακοπές.

Το BBC αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής, μέσα στο 2021 περισσότερες από 1 δισ. στερλίνες έχουν ξοδευτεί σε superyachts, καθώς αποτέλεσαν την ιδανική λύση παράκαμψης των lockdowns και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ενωση Ναυτιλιακών Κατασκευαστών των ΗΠΑ, οι πωλήσεις το 2020, ιδιαιτέρως από τον Ιούνιο του περασμένου έτους και μετά, ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 13 ετών, μια τάση που συνεχίζει δυναμικά και εφέτος.

Στο ΒΗΜΑgazino – Summer Issue που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη παρουσιάζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά projects των μεγαλύτερων ναυπηγείων του κόσμου και καταγράφει τις κατασκευαστικές τάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στον κόσμο του yachting.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»