Ο φημισμένος βρετανός αρθρογράφος Oουεν Τζόουνς αναρωτιόταν πριν από λίγες ημέρες σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα «The Guardian» τι θα γίνει με τα νυχτερινά κλαμπ τα οποία παραμένουν κλειστά εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν άλλωστε το περασμένο Σαββατοκύριακο τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, χορεύοντας και σφυρίζοντας, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας τους ενάντια στους περιορισμούς που εφαρμόζονται για την πανδημία και έχουν πλήξει σκληρά τη βιομηχανία της βραδινής ψυχαγωγίας, ιδίως τα nightclubs.

Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, τα clubs έχουν ανοίξει μετά βαΐων και κλάδων, στις 26 Ιουνίου, μάλιστα, ο διάσημος dj Στιβ Αόκι έπαιξε στο Λος Αντζελες στο ραγδαία ανερχόμενο Academy LA.

Οι εμβολιασμένοι clubbers το έχουν ρίξει έξω και στην Ανατολική Ακτή, κάνοντας μάλιστα τον «New Yorker» να φιλοξενήσει στις σελίδες του άρθρο με τον υπότιτλο: «Μετά την πανδημία οι Νεοϋορκέζοι δεν θα θεωρήσουν ποτέ ξανά δεδομένη τη σκηνή των χορευτικών κλαμπ της πόλης».

Περιμένοντας να μάθουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας όταν ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης στις 15 Ιουλίου, αξίζει να επισκεφθούμε νοερά τα πιο δημοφιλή clubs στον κόσμο. Στο ΒΗΜΑgazino – Summer Issue που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», o Γιώργος Νάστος γράφει για τους ναούς της electronic dance music (ΕDM) που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου: από τη Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ιμπιζα μέχρι το Ντουμπρόβνικ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»