Υπήρξε διάσημος, σε μια κοινωνία που είχε σε μεγάλη υπόληψη τα τετράποδα κατοικίδια αλλά και τους ζωγράφους που ήξεραν πώς να τους χαρίζουν την αιωνιότητα με τους χρωστήρες τους. Ο θάνατός του μάλιστα προκάλεσε εθνικό πένθος στην Αγγλία, με τις σημαίες να πνέουν μεσίστιες και τον κόσμο να θρηνεί καθώς εκείνος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Τέτοια ήταν η δημοφιλία του καλλιτέχνη Σερ Εντουιν Χένρι Λάντσιρ (1802-1873), του πιο σημαντικού ζωγράφου σκύλων, αλόγων και ελαφιών της βικτωριανής εποχής.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης που είχε ξεκινήσει ως παιδί-θαύμα έτοιμος να κατακτήσει την κοινωνία της εποχής του συνέδεσε μεν το έργο του με τα πορτρέτα των ζώων, ήξερε όμως πολύ καλά πώς να ζωγραφίζει και ανθρώπους. Η ίδια η βασίλισσα Βικτώρια του είχε κάνει σειρά αναθέσεων.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου συνθέτει το πορτρέτο του καλλιτέχνη με την τραγική ζωή, ο οποίος κατάφερνε να ζωγραφίζει τα τετράποδα με μια αληθοφάνεια και με ένα συναισθηματικό βάθος που εξακολουθούν να μας συγκινούν και σήμερα, ενώ συνδέθηκε ακόμη και με την επιβλητική στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής»