Μια έκθεση στο Μάλμε της Σουηδίας τιμά τη φωτογράφο μόδας που κινήθηκε με χάρη ανάμεσα στη λαμπερή επιφάνεια και τις αθέατες, πιο σκοτεινές ζώνες που κρύβονται κάτω από αυτή.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης μιλάει για τον MOMus, τις Μπιενάλε και το νέο μοντέλο διοίκησης των φορέων πολιτισμού.
Ο πολιτιστικός οργανισμός ΝΕΟΝ, που ίδρυσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος μεσούσης της οικονομικής κρίσης και έφερε την άνθηση στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, κλείνει τον κύκλο του
Ο παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής του λακανικού πεδίου μιλάει για την αύξηση των διαγνώσεων και για τον ρόλο της επιστήμης στην κατανόηση παιδιών και εφήβων.
Από το οικογενειακό κειμήλιο του 1893 μέχρι το «Rewoven» και το φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», η Μαρία Πολυκρέτη αναζητεί νέους τρόπους προκειμένου να συνομιλήσει το παρελθόν με το παρόν στη γενέτειρά της.
Η εικαστικός που ζει μεταξύ Χιούστον και Αθήνας μιλάει για τη νέα ατομική έκθεσή της στη Βενετία, για την τέχνη ως χώρο σύνδεσης και για τις προκλήσεις της ζωής στην Αμερική σήμερα.
Μια έκθεση στο Palazzo Strozzi και σε γειτονικά ιστορικά κτίρια συνδέει τις δημιουργίες αφηρημένου εξπρεσιονισμού του κορυφαίου αμερικανού ζωγράφου με την κλασική φλωρεντινή παράδοση.
Ο κόσμος της ρωσικής πρωτοπορίας εκτίθεται πάλι στην Εθνική Πινακοθήκη με έμφαση στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος
Οι εκθέσεις για τη Νίκη Καναγκίνη, τον Στάθη Λογοθέτη και τον Γιάννη Χρήστου αναδεικνύουν δημιουργούς που κινήθηκαν στην ελληνική και διεθνή πρωτοπορία, επανατοποθετώντας το έργο τους στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο.
Ο διεθνής επιμελητής σύγχρονης τέχνης από τη Βραζιλία βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της ARTWORKS και μας μίλησε για την προσωπική του πορεία, για τις «παγίδες ταυτότητας» στην εικαστική αντιμετώπιση της Λατινικής Αμερικής και για το φαινόμενο του «colorism» στην πατρίδα του.
Από τη Serpentine Gallery του Λονδίνου, στο VIMA art fair της Λεμεσού και τον χώρο τέχνης και πολιτισμού Kyklos του Ιδρύματος Ντίνου και Λίας Μαρτίνου στο Νέο Φάληρο, ο Κώστας Στασινόπουλος ετοιμάζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και βιώνουμε την τέχνη.
Η επαφή με τον Τζεφ Κουνς, τον σούπερ σταρ της σύγχρονης τέχνης, αποδεικνύει ότι τα πράγματα συχνά κρύβουν περισσότερα απ’ όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά
O chef patissier της χρονιάς στη φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων μοιράζεται την πορεία ζωής του, που χαρακτηρίζεται από μεθοδικότητα, αφοσίωση, επιμονή και σκληρή δουλειά.
Μέσα από μια μεγάλη αναδρομική έκθεση στο MoMA, το αμερικανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει το εύρος της δημιουργικής πορείας του γάλλου εικαστικού και τη σαρωτική επιρροή του στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη αμερικανίδα συγγραφέας, που επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της πόλης, μιλάει για τις προκλήσεις της συγγραφής και του ανήκειν στην εποχή της ΑΙ.
Η γεμάτη συμβολισμούς πρόταση του Ανδρέα Αγγελιδάκη, με την οποία συμμετέχει η Ελλάδα στην 61η Μπιενάλε της Βενετίας.
Ο Κώστας Πράπογλου, επιμελητής της σπονδυλωτής έκθεσης που διασυνδέει έξι γκαλερί των Εξαρχείων, μιλάει στο ΒΗΜΑgazino για το concept της πρωτοβουλίας που στοχεύει να αναδείξει την εικαστική πλευρά της περιοχής.
Ο βραβευμένος βιετναμεζο-αμερικανός συγγραφέας αποπειράται μια προσωπική εξερεύνηση της ζωής, της μνήμης και του πένθους για πρώτη φορά μέσα από τη φωτογραφία
Μια έκθεση στη Λιλ της Γαλλίας μάς προσκαλεί να κατανοήσουμε πώς ορατές εικόνες μεταμορφώθηκαν σε αφηρημένες μορφές και χρώματα στο έργο του μεγάλου δημιουργού.
Η Σίσσυ Μόρφη κάνει το ντεμπούτο της στο ντοκιμαντέρ στήνοντας ένα πορτρέτο του εικαστικού Χριστόφορου Κατσαδιώτη