Οι νέοι του ΠΑΣΟΚ περάσανε στην αντεπίθεση  μετά τη δημοσιοποίηση νέας λίστας με πρόσωπα προερχόμενα από το Κίνημα Αλλαγής που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη διερεύνηση του κόμματος της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.

«Για να μην παραμυθιάζονται μερικοί η ιστορία δεν γράφεται με πρώην, παρά μόνο με νυν», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους και τονίζουν πως “άλλωστε αυτό ήταν και είναι το χαρακτηριστικό της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη και η ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα του σήμερα και του αύριο”.

Δηλώνουν πως “με τους τίτλους που κατείχαν κάποτε ως στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ασχολούνται όσοι δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν στην πορεία τους μέχρι σήμερα. Μα το κυριότερο, όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμεί η νέα γενιά, τι προκλήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν οι millennials και η Generation Z και τι έχουμε μπροστά μας με την 4η βιομηχανική επανάσταση”.

Η απάντηση μας, τονίζεται στην ανακοίνωση,  σε όλους τους πρώην είναι οι προτάσεις μας και οι δράσεις μας σήμερα. Οι προτάσεις μας για την υπεράσπιση και την προστασία του πλανήτη μας, για το δικαίωμα της επιλογής στην εργασία και στην εκπαίδευση, για μια βιώσιμη οικονομία που ανήκει σε εμάς και βασίζεται σε εμάς, για την ίση μεταχείριση και την δικαιοσύνη για όλους.

“Αλήθεια όμως, να αρχίσουμε να ανησυχούμε για τους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της Νεολαίας του που πιστεύουν ότι η πορεία ενός μέλους της ΠΑΣΠ είναι αρκετή για να αποτελέσει πολιτικό διαβατήριο για τη μετάβαση του στο ΣΥΡΙΖΑ και αρκετό επιχείρημα για το χαρακτηρισμό του ως Προσωπικότητα; Αν είναι έτσι, τότε δεκάδες χιλιάδες προσωπικότητες/μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σας εύχονται καλό κατευόδιο και δίνουμε ραντεβού στις φοιτητικές εκλογές”, καταλήγει η ανακοίνωση.