Την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.

«Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και στιβαροί με εθνικό σχέδιο, το οποίο δεν έχουμε» λέει για την τουρκική προκλητικότητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και δεν μάθαμε τι είπαν. Δε θέλουμε να κάνει αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας» προσθέτει. «Εθνική γραμμή ζήτησε η Φώφη Γεννηματά. Δεν μπορούμε να κάνουμε μικροπολιτική στα εθνικά θέματα» τονίζει, ενώ κάνει αναφορά στους Έλληνες διπλωμάτες.

«Έχουμε εξαιρετικού επιπέδου Έλληνες διπλωμάτες. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να τους έχουν δίπλα τους. Γιατί αυτοί εκπροσωπούν τη συνέχεια του κράτους. Και έχουν τη γνώση» σημειώνει. Σχολιάζοντας τα πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «είναι άνθρωποι που επέλεξαν αυτό το δρόμο. Ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του».

«Συναγελάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τους ανθρώπους που χυδαία έβριζαν το ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιέχει πλέον ΠΑΣΟΚ, στελέχη από την αριστερά, από τη δήθεν αριστερά, τον κ. Γκλέτσο, τον κ. Ζουράρι. Ένα συνονθύλευμα. Είναι καλό να υπάρχει ένα ιδεολογικό πρόταγμα. Όχι ότι αυτό θα είναι θέσφατο, αλλά πρέπει να υπάρχει» τονίζει. Υπογραμμίζει πως το Κίνημα Αλλαγής πραγματοποιεί «μια αυτόνομη ισχυρή πορεία με προοδευτικό πρόσημο και αλήθειες. Και σε εμάς έρχεται κόσμος και στελέχη. Δουλεύουμε ένα πρόγραμμα με στρατηγική. Το φαίνεσθαι είναι καλό αλλά είναι παιχνίδι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την προσεχή συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνει ότι «πάμε για δυναμώσουμε, με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή, εντός του Κινήματος Αλλαγής». Ακόμα, η κ. Δημαδάμα, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για «υποτονική αντιπολίτευση» στο φορολογικό νομοσχέδιο και στα εργασιακά ζητήματα. Παράλληλα κάνει λόγο «για κοκορομαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο προσφυγικό για το τι έκανε ή δεν έκανε ο καθένας, ενώ είναι ένα φλέγον ζήτημα».

Τέλος, εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ για το προσφυγικό. «Διαφωνώ με την ορολογία του κ. Σαμαρά κάθετα. Αυτές είναι ακροδεξιές κορώνες. Ήταν απροετοίμαστη η ΝΔ στο προσφυγικό».

Πηγή: onetv.gr