Στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέστρεψε, μετά από 26 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε τυπικά χθες στα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει το thestival, σήμερα πραγματοποίησε διάλεξη  με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Ο κ. Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στην αίθουσα χειροκροτήθηκε από τους φοιτητές και το κοινό που προσήλθε να τον παρακολουθήσει.

Τον κ. Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Αυτό μου είχε λείψει»

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του που επέστρεψε στη  διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.