• Αναζήτηση
 • Η περίεργη επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί την Αθήνα, στο διήμερο 10-11 Ιανουαρίου του νέου έτους. Σκοπός του ταξιδιού της είναι να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, τη μεταμνημονιακή πορεία του δημοσίου χρέους.

  Όμως εκείνο, που δεν διευκρινίζεται και σφόδρα πιθανολογείται, είναι ότι η καγκελάριος θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει την υπόσχεση της πλειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου, ότι θα κάνει δεκτή τη μειοδοτική-προδοτική (α)συμφωνία των Πρεσπών.

  Ας ευχηθούμε ότι η επίσκεψη αυτή δεν θ’ αποτελέσει ανοίκεια παρέμβασή της στα εσωτερικά της χώρας μας, ούτε και ανάμιξή της στις διαφορές μεταξύ των χωρών της  Βαλκανικής. Στο χέρι της κυρίας Μέρκελ είναι ν’ αποδείξει το αντίθετο. Δηλαδή ότι θα σταματήσει κάποτε τα ανόητα πολιτικά φλερτ με τον κύριο Τσίπρα. Και αυτό, από στοιχειώδη σεβασμό προς τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού.

  Η κυρία Μέρκελ έχει χρέος να μην επαναλάβει αυτό που ασυδότως έπραξαν οι προκάτοχοί της. Δηλαδή την υποδαύλιση διχαστικού μίσους ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, όπως στα τραγικά χρονικά της διάλυσης της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας με τις πέντε εθνότητες, τις δύο θρησκείες και τα τρία θρησκευτικά δόγματα. Και όλα αυτά με λουτρά αίματος και ανελέητους «συμμαχικούς» βομβαρδισμούς… Γεγονότα για τα οποία και η Γερμανία έχει ένα μερίδιο ευθύνης.

  Αυτοσυγκράτηση λοιπόν φράου Άνγκελα! Αφήστε τους λαούς να συναποφασίζουν χωρίς μεσάζοντες, χωρίς εμπορικούς πλασιέ, χωρίς Μάθιου Νίμιτς, χωρίς Σόλτενμπεργκ, χωρίς τον in vino veritas της Commission, φυσικά και χωρίς την εξοχότητά σας. Διαφορετικά, θα τρίζουν τα κόκαλα των θεμελιωτών της ΕΕ Ρομπέρ Σουμάν, Ζαν Μονέ, Πολ Ανρί Σπάακ, Ουϊντστον Τσόρτσιλ, Κονράντ Αντενάουερ κ.α.

  Υ.Γ. Τόσο η κυρία Μέρκελ, όσο και το σύνολο του γερμανικού πολιτικού κόσμου, οφείλουν ν’ αναλογιστούν, ότι οι 521.000 Έλληνες μετανάστες που έχουν καταμετρηθεί ως ισότιμοι πολίτες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από την εποχή του Αντενάουερ και του δρ Χόϊς μέχρι το 2009, σέβονται και τιμούν την νέα πατρίδα υποδοχής τους. Στα 9 χρόνια της οικονομικής κρίσης από το 2018 συνέρρευσαν στη Γερμανία άλλοι 100.000 Έλληνες μετανάστες. Αυτό το ελληνικό δυναμικό εργάστηκε και εργάζεται φιλότιμα και άοκνα για το «γερμανικό θαύμα».

  Ας μη τους απογοητεύετε με βεβιασμένες και άκριτες εις βάρος της Ελλάδας, επιλογές σας φράου Μέρκελ.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk