Υλικά (για 4 άτομα)3 αβγά
100 γρ. γαλέτα
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ
4 φέτες μετσοβόνε των 80 γρ.
έ.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια φριτέζα, στους 160°C, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.
Μαρμελάδα. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε ακαθάριστα τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε κρύο νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Κόβουμε τα μανταρίνια σε 8 μέρη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν μέχρι να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, όχι όμως υπερβολικά, ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και ανακατεύουμε.



