Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «με μία κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση», επιρρίπτει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, που ορίζει τις ημέρες, ώρες και δρόμους όπου απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας οι συγκεντρώσεις και πορείες.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι τα συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά, άλλωστε, έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Το ΚΚΕ ζητά από τον ελληνικό λαό και τη νεολαία «να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει», συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της νεολαίας την Τρίτη στις 6.30μμ, στην Ομόνοια.