Δυναμικό στυλ, τεχνολογίες αιχμής, κορυφαίο επίπεδο πρακτικότητας, ανυπέρβλητες δυνατότητες κίνησης εντός και εκτός δρόμου. Τα συστατικά ενός ακόμη επιτυχημένου μοντέλου για τη Nissan συνθέτουν την παρουσία της νέας γενιάς X-TRAIL.
Το ιαπωνικό SUV παραμένει ένα από τα πλέον σύγχρονα και ελκυστικά δείγματα της κατηγορίας του προσφέροντας παράλληλα μια νέα εμπειρία φιλοξενίας στον θάλαμο επιβατών του.
Σχεδιασμένο για να μεταφέρει ως και επτά άτομα, με την προαιρετικά διαθέσιμη τρίτη σειρά καθισμάτων, το X-TRAIL εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα 4,643 μέτρα του μήκους του. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο και στα νέας σχεδίασης εμπρός καθίσματα, ο χώρος που αναλογεί στα κάτω άκρα των πίσω επιβατών είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος που μπορεί να συναντήσει κανείς σε προτάσεις του ανταγωνισμού.
Εκτός από τον βασικό τύπο καθίσματος, η Nissan έχει επίσης αναπτύξει και ένα νέο κάθισμα με την ονομασία Comfort. Εμπνευσμένο από τις τεχνολογίες μηδενικής βαρύτητας, προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζει τη βελτιστοποιημένη ροή του αίματος μειώνοντας σημαντικά την κούραση στις μεγαλύτερες διαδρομές.
ΤοX-TRAILσυνδυάζει ασύγκριτη χρηστικότητα, κορυφαίας ποιότητας υλικά και premium στοιχεία εξοπλισμού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μεγαλύτερη κινούμενη γυάλινη οροφή στην κατηγορία, το προηγμένο σύστημα απεικόνισης των λειτουργιών υποστήριξης του οδηγού και η έγχρωμη οθόνη πέντε ιντσών στον πίνακα οργάνων, το σύστημα Nissan Connect με οθόνη επτά ιντσών στην κεντρική κονσόλα και τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας με smartphones.
Πέρα από πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το X-TRAIL θέτει νέα δεδομένα και στον τομέα της ασφάλειας, με το Nissan Safety Shield να συμβάλλει καταλυτικά στην αποφυγή ατυχημάτων αξιοποιώντας συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και τυφλού σημείου, ανίχνευσης κινούμενων εμποδίων και υποβοήθησης υψηλής δέσμης προβολέων.
Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων αναδεικνύει τον ρόλο του X-TRAIL στην κατηγορία του εξασφαλίζοντας τον τίτλο του ηγέτη χάρη στο προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης All Mode 4Χ4-I, το οποίο ελέγχεται μέσω περιστροφικού διακόπτη χαρίζοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (2WD, Auto και Lock για μόνιμη τετρακίνηση).
Διαθέσιμο με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το αυτόματο XTRONIC (στις δικίνητες εκδόσεις), το X-TRAIL εξοπλίζεται με τέσσερα επιπλέον ηλεκτρονικά συστήματα –Active Ride Control, Engine Braking, Trace Control και Hill Start Assist –που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλέστερη σε όλες τις συνθήκες.
Ανεξαρτήτως επιλογής κίνησης, το κορυφαίοSUVτης Nissan κινείται από τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.6 dCi που αποδίδει 130 ίππους και 320 Nm ροπής, εκλύοντας μόλις από 129 γραμμ. CO2 / χλμ. με κατανάλωση 4,9 λίτρων / 100 χλμ.Tην γκάμα συμπληρώνει ιδανικά και ο νέος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρωνDiG-Tαπόδοσης 163 ίππων, που θα ικανοποιήσει στο έπακρο όσους επιζητούν δυναμικότερες επιδόσεις και παράλληλα οικονομία καυσίμου.
Περισσότερες πληροφορίες για το X-TRAIL, καθώς και για τα μικρότερα σε διαστάσεις SUV της Nissan, μπορεί να αντλήσει κανείς από τον διαδικτυακό τόπο www.nissan.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ