Αγορά Leasing για ιδιώτες

Θεαματική ανάπτυξη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας ο κλάδος της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο πεδίο της αγοράς.

Θεαματική ανάπτυξη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας ο κλάδος της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο πεδίο της αγοράς.
Η διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού περιβάλλοντος που επιβάλλει την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών συνθηκών δημιούργησε και στο πεδίο των αυτοκινήτων νέες ευκαιρίες για τους καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν την καλύτερη προσφορά και την καλύτερη υπηρεσία στην καλύτερη τιμή.
Σχολιάζοντας τη νέα τάση ο κ. Ζαχαρίας Γιαννίτσης, γενικός διευθυντής της επιχειρησιακής μονάδας Long Term Rental στην εταιρεία Avis, υπογράμμισε ότι «…η κρίση στην ελληνική οικονομία καθώς και οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο συνετέλεσαν στη στροφή του ενδιαφέροντος σε οχήματα χαμηλότερης κατηγορίας. Από την επαφή με τους πελάτες μας αλλά και από την εμπειρία μας, όπως αυτή προκύπτει από την καθημερινή λειτουργία μας, παρατηρούμε πως η στροφή στα οχήματα diesel είναι πια καθοριστική. Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τώρα περισσότερο από ποτέ το κοινό αναζητεί τρόπους εξοικονόμησης πόρων».
Μια πρακτική εξαιρετικά οικεία για τους επαγγελματίες, η οποία διαδίδεται πλέον ταχύτατα και στους ιδιώτες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη λύση λόγω των διευρυμένων φορολογικών βαρών και εξόδων που συνεπάγεται η ιδιοκτησία αυτοκινήτου αλλά και λόγω των προνομίων που μπορούν να αποκομίσουν.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η δυνατότητα του ενδιαφερομένου να μην εκταμιεύσει τα χρήματά του, καθώς η αγορά του αυτοκινήτου του χρηματοδοτείται από την εταιρεία μακροχρόνιας μίσθωσης, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζει χρόνο και χρήμα αφού το μηνιαίο μίσθωμα περιλαμβάνει: το κόστος συντήρησης και το κόστος επισκευής (τακτικές και έκτακτες βλάβες, φανοποιεία), την αλλαγή ελαστικών, τη μεικτή ασφάλιση του οχήματος με απαλλαγή, τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και 24ωρη οδική βοήθεια.
Παράλληλα ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί να οδηγήσει – όχι αυτό που μπορεί να αγοράσει – και να προσθέσει τον εξοπλισμό που θέλει ενώ στη λήξη της μίσθωσης απαλλάσσεται από το άγχος της αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου.
Ωστόσο, αν ο μισθωτής επιθυμεί την αγορά του οχήματος κατά τη λήξη της μισθωτικής περιόδου, μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά σε προσυμφωνημένη τιμή. Καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση καινούργιου αυτοκινήτου, η μακροχρόνια μίσθωση έχει ως αποτέλεσμα τόσο την εξοικονόμηση καυσίμων όσο και την προστασία του περιβάλλοντος αφού οι καταναλωτές στρέφονται σε αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.
Ταυτόχρονα o πελάτης της Avis απολαμβάνει την υπηρεσία προσωρινής αντικατάστασης οχήματος με άλλο, εντός 24 ωρών, σε περίπτωση βλάβης ή επισκευής.
Παρέχεται επίσης άμεση εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα για εργασίες φανοποιείας, service και αλλαγής ελαστικών χωρίς επιπλέον χρέωση, δυνατότητα επικοινωνίας με τηλεφωνικό κέντρο για την επίλυση προβλημάτων ενώ επιπλέον της ασφαλιστικής κάλυψης παρέχονται υπηρεσίες διαχείρισης ατυχήματος, απαλλάσσοντας τους ιδιώτες από διαδικαστικά θέματα.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, η διαρκής εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε η Avis να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και τον απαιτητικό τρόπο ζωής, αποτελεί ζήτημα καταλυτικής σημασίας. Για τον λόγο αυτόν αναπτύχθηκε η εταιρική ιστοσελίδα www.avis.gr, και δημιουργήθηκε η εφαρμογή My AVIS. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο οδηγός μπορεί να κλείσει ραντεβού για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, να βρει χρήσιμες οδηγίες με βίντεο για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως τοποθέτηση αλυσίδων και αλλαγή τροχού, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση του αυτοκινήτου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk