Την τελευταία Παρασκευή της προ capital controls εποχής και παντελώς ανυποψίαστες για τα όσα θα ακολουθούσαν κατηφορίσαμε με ανέμελη διάθεση στην παραλία. Προορισμός μας το Ark, το καινούργιο bar restaurant café στα Αστέρια της Γλυφάδας. Παρά τα σύννεφα που είχαν μαυρίσει νωρίτερα τον ουρανό, είχαμε ακούσει τόσα γι’ αυτό ώστε ήμασταν αποφασισμένες να τα διασταυρώσουμε από πρώτο χέρι.

Ενα μεγάλο ατού του Ark είναι ότι βρίσκεται πάνω στη θάλασσα – ειδικά τα τραπεζάκια στην προβλήτα «ακουμπάνε» στο κύμα – προσφέροντας εκπληκτική θέα. Ο χώρος αποπνέει «χαλαρή» πολυτέλεια σε αποικιακό στυλ και μοιράζεται σε γωνιές lounge με χαμηλά τραπεζάκια και δερμάτινες πολυθρόνες και σε τραπέζια για φαγητό. Μπαίνοντας αριστερά υπάρχει ένας υπέροχος κήπος όπου βρίσκεται το μπαρ, εμείς όμως είχαμε πάει για θάλασσα και έτσι κατευθυνθήκαμε προς την άλλη πλευρά.

Βρήκαμε θέση στις βαθιές ρατάν πολυθρόνες της βεράντας και, καταβάλλοντας προσπάθεια για να τραβήξουμε το βλέμμα μας από το απέραντο βαθύ μπλε που απλωνόταν μπροστά μας, ασχοληθήκαμε με τη μελέτη των καταλόγων. Το περιεχόμενο ήταν πλούσιο, με ποικιλία σε κρασιά (ποτήρι από €5), μπίρες (από €5) και ποτά (από €8). Οπως όμως ανακαλύψαμε, ένα δεύτερο ατού του καταστήματος είναι τα ευφάνταστα κοκτέιλ του (από €10, τα signature από €12). Αφού αμφιταλαντευτήκαμε ανάμεσα στις τόσες ενδιαφέρουσες επιλογές, μας κέρδισαν τελικά τα κλασικά κοκτέιλ σε ελληνική εκδοχή: η Τζιν πήρε ένα Ark’s Zombie με μαύρο ρούμι από την Τζαμάικα και τη Βενεζουέλα, τεντούρα από την Πάτρα, ούζο, ρόδι και γκρέιπφρουτ από την Κρήτη. Η Τόνικ επέλεξε μια μαργαρίτα με τεκίλα Don Julio blanco, γύρη από ελληνικά μελισσοτροφεία, μανταρίνι από την Αρτα, λεμόνι και καπνιστό αλάτι Κύπρου. Και τα δύο ήταν εξαιρετικά, όμως τα straight ποτά της υπόλοιπης παρέας ήρθαν σε δόση… μίνι. Ολοι ωστόσο τα απολαύσαμε συνοδεία της θαλασσινής αύρας και της ευχάριστης μουσικής – αρχικά ήταν live (μια πολύ καλή γυναικεία φωνή που όπως μας πληροφόρησαν είχε ξεχωρίσει στο «The Voice») και μετά έδωσε τη θέση της σε lounge και jazzy ρυθμούς. Στα ατού του καταστήματος πρέπει επίσης να συμπεριλάβουμε την παρουσία της γλυκύτατης Φιλιππίας που μας σέρβιρε και το γεγονός ότι μόλις άρχισε να βρέχει άνοιξαν αυτόματα τέντες επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε ανενόχλητες το ποτό μας.
Συμπέρασμα: τα μαγαζιά της παραλίας δεν είναι πολύ του στυλ μας, όμως όταν θελήσουμε θάλασσα και μπορούμε να το ρίξουμε λίγο έξω θα ξαναπάμε στο Ark – η ποιότητα των ποτών του και η θέα του αξίζουν το κάτι παραπάνω των τιμών του.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Iουλίου 2015.