Για την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας

Ωραίες οι θεωρίες συνωμοσίας και βολικές. Αλλά υπάρχει και η αξιοπρέπεια του κάθε δημοσιογράφου

Για την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας | tovima.gr
Ωραίες οι θεωρίες συνωμοσίας και βολικές. Αλλά υπάρχει και η αξιοπρέπεια του κάθε δημοσιογράφου. Όπως υπάρχει και η υποκρισία των πολιτικών και των κομμάτων που από τη μια μεριά μας θέλουν υποχείρια τους και δεν ανέχονται, από τον Πρωθυπουργό ως τον αρχηγό του πιο μικρού κόμματος, ούτε λέξη κριτικής και από την άλλη καταγγέλουν τον πόλεμο που δέχονται από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή!
Η απαίτηση τους ίσως δεν είναι παράλογη. Φταίμε κι εμείς. Η μικρή προσωπική διαπλοκή κάποιων δημοσιογράφων με κάποιους πολιτικούς που στον καιρό της ευημερίας ήταν ομολογημένη μαγκιά στην κρίση μετατράπηκε σε κρυφό εκβιασμό.
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι όμως δουλεύουν σκληρά για να βγάλουν το ψωμί τους, σε συνθήκες που όλο και χειροτερεύουν, με ένα πολιτικό προσωπικό που αντί να χαλυβδωθεί για τις ανάγκες της Ελλάδας έβγαλε στην επιφάνεια την αδυναμία, τη μικρότητα και τη μιζέρια του.
Τι να υποστηρίξει κανένας; Την άρνηση του ενός να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους πολιτικούς αντιπάλους του ή την απαίτηση του να απαντά σε προκαθορισμένες ερωτήσεις; Την αδυναμία του δεύτερου να κατανοήσει το ευρωπαϊκό περιβάλλον την οποία αντισταθμίζει με κάθε λογής προεκλογικά ταξίματα; Την αλλαζονεία του τρίτου προτού καν εδραιωθεί το κόμμα του; Την απαίτηση του τέταρτου να είναι κυβερνητικός εταίρος κάθε κυβέρνησης; Την επαιτεία του πέμπτου για μια χούφτα ψηφαλάκια επειδή θυμήθηκε ξαφνικά ότι τον ρίξανε πριν από τρία χρόνια; Την απελπισία του έκτου επειδή του έτυχε το καλό χαρτί και το έπαιξε με κάθε δυνατό τρόπο λάθος;
Και αν τους κριτικάρουμε; Είμαστε πληρωμένοι κονδυλοφόροι; Οργανα των αφεντικών μας για να πάρουμε προαγωγή ή ακόμα καλύτερα για να κλείσουν επωφελείς συμφωνίες για θέματα που δεν αφορούν τη δημοσιογραφία; Εντεταλμένοι άλλων κομμάτων; ‘Αλλων αρχηγών; Είμαστε τα μακριά χέρια μιας αόρατης συνωμοσίας σε βάρος των αγνών πολιτικών και κατ΄επέκταση των πολιτών που καταναλώνουν συνωμοσιολογία με τον ρυθμό που ανασαίνουν αλλά αρνούνται να δουν την ωμή πραγματικότητα της χρεοκοπίας, αρνούνται να ακούσουν αλήθειες για την κρίση, για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, για μια αναγκαία εθνική στρατηγική;
Ας μην μιλάμε λοιπόν για τίποτα και για κανέναν παρά μόνο για να παινέψουμε. Ας τα έχουμε καλά με όλους για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ας καταργήσουμε και την ενημέρωση και ας γίνουμε όλοι διαφημιστές. Και πάλι όμως δεν θα γλιτώσουμε την κατηγορία ότι εξυπηρετούμε ανομολόγητα συμφέροντα. Εμείς, στο Βήμα, έχουμε κατηγορηθεί από τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Θεοδωράκη. ‘Αλλος με τη βάρκα μας….
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk