Ψιλοκόβω 5-6 αποξηραμένα σύκα και τα αφήνω αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 φλ. του καφέ ξίδι, 1 φλ. του καφέ κόκκινο ξηρό κρασί και 1 κ.σ. μέλι. Την επομένη τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν μία ή δύο βράσεις. Βγάζω τα σύκα και χτυπάω το ζουμί στο μπλέντερ με 2 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο και αλάτι, ώστε να φτιάξω μια βινεγκρέτ.

Ψιλοκόβω την ψίχα από 1 πορτοκάλι, και ½ μήλο και κόβω σε λεπτές φέτες 3 δαμάσκηνα ή βανίλιες και ½ αχλάδι.

Ψήνω 1 φέτα 150 γρ. τυρί της αρεσκείας μου (μανούρι, ανθότυρο, μετσοβόνε, χαλούμι ή άλλο τυρί που μπορεί να ψηθεί) στη σχάρα, στο τηγάνι ή στον φούρνο για λίγα λεπτά.

Βάζω σε μια μπασίνα 250 γρ. ραδικάκια, τα αλατίζω και τα βρέχω με λίγο ξίδι.

Σερβίρω στη μέση του πιάτου το ψητό τυρί και γύρω του τα φρούτα και τα ραδικάκια. Βρέχω όλο το πιάτο με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζω με 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρντισμένο και 2 κ.σ. καρύδια, χονδροσπασμένα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.