Η καλτ μανία του «Rocky Horror Show», του πιο ροκ ν ρολ μιούζικαλ όλων των εποχών που έγραψε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ο’ Μπράιεν για να αντιμετωπίσει τη μανία της ανεργίας του, «καταλαμβάνει» την Αθήνα από τις 17 Οκτωβρίου στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του Rex. Το έργο αποτίει φόρο τιμής και ταυτόχρονα αποτελεί σάτιρα των b-movies επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του ’70.
Η υπόθεση πραγματεύεται την περιπέτεια του Μπραντ και της Τζάνετ, ενός άρτι αρραβωνιασμένου ζευγαριού, εκπροσώπων της πουριτανικής μεσοαστικής τάξης, που παγιδεύεται στον πύργο όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ-ν-Φέρτερ με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών. Εκεί γίνονται μάρτυρες της δημιουργίας του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ. Επιπλέον, το ζευγάρι γεύεται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους. Μετά από τη νύχτα αυτή, «τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο», όπως αναφέρεται συχνά στους στίχους των τραγουδιών. Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, προδοσίες, παραφορά, τρέλα, σεξ, χιούμορ και πάνω απ΄όλα μουσική συνθέτουν το «ψηφιδωτό» ενός από τα πλέον δημοφιλή κι επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών.
Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre το 1973, στη συνέχεια παίχτηκε σε άλλα θέατρα συμπληρώνοντας ένα σύνολο 2.960 παραστάσεων μέχρι το 1980, προτού μεταφερθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Κέρδισε σημαντικά βραβεία ενώ παίζεται αδιάλειπτα σε όλο τον κόσμο συνεχίζοντας, παράλληλα, την πορεία του στο West End του Λονδίνου και στο Broadway της Νέας Υόρκης. Το 1975 γυρίστηκε ταινία με τον τίτλο «The Rocky Horror Picture Show», γνωρίζοντας ανεπανάληπτη επιτυχία και τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του κινηματογράφου.
Εν προκειμένω, το μιούζικαλ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου ο οποίος, αναφερόμενος στο«Rocky Horror Show» το χαρακτηρίζει ως «ύμνο στη διαφορετικότητα».
Πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Τρουφάκου, Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Μπουλέ, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κλέων Γρηγοριάδης κ.α. Στην παράσταση συμμετέχει πενταμελής ζωντανή ορχήστρα.



