Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μεγάλη ντίβα Εντίθ Πιάφ διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της. Ένα μελωδικό ταξίδι στην εποχή του ονείρου με τα αγαπημένα τραγούδια της μεγάλης ντίβας θα παρουσιάσει η γνωστή βολιώτισσα υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συνοδεία πιάνου και ακορντεόν.
Η μουσική-θεατρική παράσταση με τίτλο «La vie en rose / Η ζωή σαν τριαντάφυλλο» θα γίνει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 20.00 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας στον Βόλο. Το αφιέρωμα αποτελεί φόρο τιμής στη μοναδική καλλιτέχνιδα που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι και έγινε παγκόσμιο σύμβολο.
«Χρειάζεται ένας μύθος για να συντηρεί το φαινόμενο» είχε πει κάποτε η Εντίθ Πιάφ. Στην περίπτωσή της μάλλον κάτι τέτοιο είναι περιττό. Είναι η φωνή, η προσωπικότητα, η μυθιστορηματική ζωή της που δημιουργούν προϊόντα πολιτισμού. Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιάφ «μύθο», έναν παγκόσμιο «θρύλο». Και σήμερα η Πιάφ εμπνέει και δίνει αφορμή για ταινίες, μιούζικαλ, βιβλία κτλ. Η ερμηνεία της στο σανσόν (γαλλική μπαλάντα) που αντικατόπτριζε τις τραγωδίες της προσωπικής της ζωής της χάρισε παγκόσμια φήμη.
Γενική είσοδος της συναυλίας: 7 ευρώ. Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Λύκειο των Ελληνίδων (2421033938), Classic (Eρμού 187) και Ρικοκό (Σπυρίδη 35).