Στις δυνάμεις του συριακού στρατού, κι όχι τους αντικαθεστωτικούς, επιρρίπτει το Ισραήλ την ευθύνη για την επίθεση σε ισραηλινό όχημα στα Υψώματα του Γκολάν, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας 14χρονος.

Το θερμό επεισόδιο είχαν ακολουθήσει ισραηλινές επιδρομές στη συριακή πλευρά της μεθορίου, εναντίον εννέα στρατιωτικών στόχων. Στις επιδρομές φέρονται να σκοτώθηκαν δέκα στρατιώτες.

Αντιαρματικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαινε το παιδί, γιος συνεργαζόμενου με τον ισραηλινό στρατό στην κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων με τον συριακό τομέα του Γκολάν.

«Εχουμε την ανάλυση, όλα τα στοιχεία και είναι σαφές ότι οι συριακές αρχές, οι δυνάμεις του Ασαντ, εκτόξευσαν τον πύραυλο που σκότωσε παιδί…και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Ελπίζω ότι η Δαμασκός έλαβε το μήνυμα»
είπε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν την Τρίτη.

«Θεωρώ ότι το Ισραήλ απάντησε όπως έπρεπε να κάνει, σε αυτήν την περίπτωση και σε όλες τις άλλες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ένας ισραηλινός πολίτης, ένα αγόρι, δολοφονήθηκε νε ψυχρώ και να μην αποδοθεί καμία ευθύνη»
πρόσθεσε ο Λίμπερμαν.