Ένα από τα πρώτα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού που παίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και ένα βίντεο με τον τίτλο «Η πρώτη της φορά».
Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα κάνει διάφορες αναφορές στην «Πρώτη φορά» δίνοντας την εντύπωση ότι μιλάει για την «Πρώτη της φορά», δηλαδή την πρώτη φορά που παραδόθηκε στο ερωτικό πάθος. Στο τέλος μας αποκαλύπτει ότι μιλάει για μια άλλη «Πρώτη φορά», για … την πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.
Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μια οριακά αντιφεμινιστική καμπάνια ενός διαφημιστή που συνδέει την εικόνα μιας νεαρής γυναίκας με το σεξ για να τραβήξει χτυπήματα το βιντεάκι. Θα μπορούσε να ήταν απλά μια άστοχη ιδέα του Ποταμιού: η πολιτική ως lifestyle επιλογή. Θα μπορούσε ακόμα και να πείσει κάποιους.
Το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο βιντεάκι είναι αντιγραφή ενός ανάλογου που είχε γυρίσει η Λένα Ντάραμ για λογαριασμό της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα. Τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για έλλειψη φιλοδοξίας, αλλά μόνο για έλλειψη πρωτότυπων ιδεών.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για το σποτ «Πρώτη φορά»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά». ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.

Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο «Για πρώτη φορά», είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.

Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Δημοσιεύματα φέρουν και τους υποψήφιους με το Ποτάμι, Π. Βαλλιάνο και Β. Κιντή να διαφωνούν με την ανάρτηση και να χαρακτηρίζουν σεξιστικά τα βίντεο.

Κύκλοι προσκείμενοι στο Ποτάμι ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.