Σ. Σακοράφα: «Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν προπομπό εξελίξεων»

Την Πέμπτη 8 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές

Την Πέμπτη 8 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή

«Ο λόγος που συντάχθηκα κι εγώ σ’ αυτές τις εκλογές είναι ότι πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη μάχη και το πρώτο βήμα για την ανατροπή στην οποία πιστεύουμε όλοι και τη δίνουμε όλοι, με προεξάρχοντα τον πρόεδρό μας, και πιστεύω ότι είναι καθένας χρήσιμος και πολιτικά ωφέλιμος – ακόμη και εκλογικά. Και αυτό ήταν το υπόβαθρο της δικής μου υποψηφιότητας και στα όργανα και σε σχέση με μένα. Είναι αυτό που λένε ότι είμαι εκεί που πρέπει να είμαι, όταν πρέπει να είμαι.

Το όνομά μου ακουγόταν πολύ (είτε για την περιφέρεια Αττικής είτε για το δήμο της Αθήνας) χωρίς να έχω ρωτηθεί ποτέ είτε από τα Μέσα Ενημέρωσης είτε από το κόμμα ούτε είχε γίνει τέτοια συζήτηση. Είναι γεγονός ότι είχα μια πρόταση, όμως, τον τελευταίο καιρό και ήταν πολύ αργά, κατά τη δική μου άποψη, για να μπορέσω να το παλέψω με αξιοσύνη και όπως εγώ νομίζω ότι θα ήθελα να οργανώσω την προεκλογική μου εκστρατεία και το χρόνο μου.»

Για την υποψηφιότητα Δούρου

«Είναι ένα παλιό στέλεχος και μια πολύ δραστήρια γυναίκα, με δράση εδώ και πολλά χρόνια, γνωστή στο ευρύτερο κομματικό μας κοινό και όχι μόνο και έχει πέρασμα στα Μέσα Ενημέρωσης και έναν πολύ καλό πολιτικό λόγο που της δίνει προβάδισμα.»

Για την έκβαση των ευρωεκλογών

«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα δημιουργήσουν ανατροπές και θετικές πολιτικές εξελίξεις. Το πιστεύω, όπως και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού κατεστημένου και των σκληρών και βάναυσων πολιτικών που εφαρμόζονται και τις νιώθει καθένας στην προσωπική του ζωή και γι’ αυτό τη θεωρώ μάχη κορυφαία και έντονα πολιτική, όσο ποτέ άλλοτε.

Θέμα δεν γεννάται μόνο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας από την έστω και μία μονάδα που μπορεί να προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά για το γεγονός ότι θα δημιουργήσει αναταραχή και προοπτική για τους λαούς της Ευρώπης εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγηθεί σ’ αυτές τις ευρωεκλογές. Γι’ αυτό τις θεωρώ πολύ σημαντικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτελέσουν προπομπό πολιτικών εξελίξεων και για τη χώρα και για ολόκληρη την Ευρώπη και γι’ αυτό θέλω να είμαι παρούσα σ’ αυτή τη διαδικασία. Φυσικά, σ’ αυτό θα παίξει ρόλο και η συμμετοχή των πολιτών και το κατά πόσον θα θέλουν οι ίδιοι να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση αυτής της ανατροπής.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk