ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους

30 γρ. ρόκα baby, πλυμένη και στραγγισμένη

8 φέτες προσούτο

60 γρ. λιαστή ντομάτα

60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Για τη σάλτσα

30 ml ξίδι μπαλσάμικο

10 γρ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο διαφανείς μεμβράνες επάνω στον πάγκο εργασίας και χτυπάμε ελαφρώς με ένα γουδοχέρι, ώστε να γίνει επίπεδο. Αφαιρούμε τις μεμβράνες και μοιράζουμε επάνω στο κρέας τη μουστάρδα, τη ρόκα, το προσούτο, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί. Τυλίγουμε σφιχτά, ξεκινώντας από την άκρη με το μεγαλύτερο πάχος. Τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα τυλίγουμε ξανά σφιχτά, γυρίζοντας τις άκρες της σαν καραμέλα, ώστε να σφραγιστεί καλά η γέμιση. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει εφαρμόζουμε το καλάθι του ατμού. Τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια με τη μεμβράνη και σκεπάζουμε με καπάκι. Τα αχνίζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτούν και να μη διαλύονται.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, ρίχνοντας στο multi το μπαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Αν η σάλτσα πήξει, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Απομακρύνουμε τα ρολάκια από το καλάθι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, ώστε να κρυώσουν λίγο προτού τα ξετυλίξουμε. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.