Στο τραπέζι του Αϊ-Βασίλη

Συκόµελο και σύκα

Tο αγρόκτηµα Ασκάδα βρίσκεται στην περιοχή της Κύµης στην Κεντρική Εύβοια και αποτελείται από περίπου 500 συκόδεντρα. Από εκεί προέρχονται το συκόµελο, τα αποξηραµένα σύκα και οι µπάρες σύκου µε κακάο και µέλι ή καρύδι και πορτοκάλι που έχω δοκιµάσει σε πλείστους συνδυασµούς. Το συκόµελο µπαίνει σε µεγάλες σαλάτες, σε γιαούρτι, στο παγωτό, ως σος πάνω σε κρέµες και τα υπόλοιπα συνοδεύουν ξηρούς καρπούς, τυριά και ποτά. Νοµίζω πως τα συγκεκριµένα συκοπροϊόντα είναι το πασπαρτού των ηµερών. {{{ moto }}}

Σε επιλεγµένα σουπερµάρκετ και ντελικατέσεν.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk