Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Υλικά για 10 άτομα

8 αβγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αμύγδαλο λευκό, περασμένο στο multi
280 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
270 ml νερό
40 ml λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με το σύρμα. Ανακατεύουμε την άχνη με το αμύγδαλο, προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος τα αβγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό την αμυγδαλόπιτα όσο είναι ζεστή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk