Η Σαμάνθα Κάμερον πραγματοποίησε εχθές -Τρίτη 21 Φεβρουαρίου- το καθιερωμένο πάρτι που σηματοδοτεί το τέλος της Λονδρέζικης Εβδομάδας Μόδας στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού οργανώνει κάθε χρόνο την εν λόγω εκδήλωση στην πρωθυπουργική κατοικία προκειμένου να στηρίξει την βρετανική μόδα, καθώς θεωρεί πως είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομική -και όχι μόνο- ανάπτυξη της χώρας.

«Η βρετανική μόδα δεν αφορά πλέον μόνο στην «ισχυρή» δημιουργικότητα, αλλά είναι και μια ισχυρή επιχείρηση. Πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην χώρα και αν αλήθεια ενδιαφερόμαστε γι’ αυτή δεν θα πρέπει απλά να σχεδιάζουμε στην Βρετανία, αλλά και να τα κατασκευάζουμε εδώ» ανέφερε στην σύντομη ομιλία της η Σαμάνθα Κάμερον.

Ανάμεσα στους λαμπερούς προσκεκλημένους της Βρετανίδας πρώτης κυρίας ήταν η διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue Άννα Γουίντουρ, οι σχεδιαστές Μαίρη Κατράντζου, Άνα Χίντμαρκ, Τζον Ροσά και Ροκσάντα Ιλίνσικ, το μοντέλο Λάουρα Μπέιλι, καθώς και πολλοί ακόμη άνθρωποι από τον χώρο της μόδας μεταξύ των οποίων η Νάταλι Μέσενετ του Net-a-Porter.